Gorjul, favorit în bătălia regională

La finele săptămânii trecute, Ion Călinoiu – președintele executiv al filialei județene PSD-a reușit să obțină funcția de vicepreședinte național al celui mai important partid din România. Cu un președinte și un vicepreședinte al PSD, Gorjul nu ar trebui să își facă mari probleme pe tema viitoarei regionalizări, la acest moment sunt șanse ca județul nostru să joace un rol chiar foarte  important. De cum vor gestiona Victor Ponta și Ion Călinoiu aceste poziții în PSD și în funcțiile publice pe care le dețin depinde și viitorul acestui colț de țară.
Sunt destui cei care s-au grăbit să spună că funcția obținută de Ion Călinoiu în PSD cu sprijinul lui Victor Ponta  este  un premiu de conjunctură, în sensul că liderul politic gorjean să fie scos din lupta pentru șefia regiunii. Pentru gorjeni  cred că ar fi o veste foarte proastă  să nu ne putem implica la șefia regiunii, mai ales că economic  am putea să revendicăm statutul  de lideri pe Oltenia. În plus, nu cred în ideea unui Ion Călinoiu cu funcție decorativă în PSD, fie ea și atât de înaltă, mai degrabă ar trebui să fie invers, un om care nu are ce pierde și se bate pentru Gorj.
Bătălia pentru regiune va fi una foarte dură, doljenii revendică statutul de lideri dar par să aibă ambiții regionale și ceilalți președinți de Consilii Județene din zonă. Din această perspectivă drumul lui Ion Călinoiu ar trebui să fie mai neted spre conducerea regiunii Oltenia, sau cum va fi ea, tocmai pe seama apropierii de Ponta și ascensiunii în PSD. Cei care îl cunosc pe liderul politic gorjean spun că nu va rata o asemenea oportunitate  atât pentru cariera lui politică cât și pentru Gorj. Unde mai punem că un mandat regional pe lângă celelalte, multe, în fruntea județului, ar fi o încununare a unei cariere politice reușite.
Prin ascensiunea lui Ion Călinoiu în PSD, prin faptul că suntem județul care a dat premierul, Gorjul este mai degrabă favorit la conducerea regiunii, un lucru normal în România de azi.