Gorjenii, codași la REVISAL

Deși 1 noiembrie 2011 era termenul limită până la care agenții economici puteau să  îşi înscrie sau să actualizeze datele în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor , în Gorj doar 78% dintre angajatori au transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj date pentru înscrierea în REVISAL. Anunțul este oficial și a fost făcut de Instituția Prefectului județului Gorj. Deși aproape un sfert dintre firme nu au respectat termenul legal, județul nostru nu se află, totuși, pe ultimele locuri, dacă luăm în calcul că media pe țară a fost de 71%. În această situație, execu­ti­vul a decis prelungirea termenului de înscriere a acestor date de la 1 noiembrie 2011 la 15 decembrie 2011. Totodată, actul normativ clarifică elementele privind drepturile salariale care se completea­ză în registrul de evidenţă a salariaţilor, respectiv, salariul de bază lunar brut şi sporurile aşa cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă.
REVISAL este o aplicație informatică pentru în­fiin­țarea și completarea registrului general de evidență a salariaților în format electronic. Fiecare angajator are obligația de a înființa și transmite la inspectoratul teritorial de muncă un registru general de evidență a salariaților și de a-l prezenta inspectorilor de munca la solicitarea acestora.
Refuzul de a pune la dis­poziție inspectoratului de munca registrul în format electronică, dar și dosarul personal al salariaților, precum și netransmiterea registrului în termenul prevăzut de lege se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 si 8.000 de lei.

One Comment on “Gorjenii, codași la REVISAL”

  1. Bineinteles ca au prelungit termenul, pentru ca nu sunt de vina angajatorii, ci felul in care functioneaza aplicatia electronica. In conditiile in care aceasta nu functioneaza deloc, asa cum s-a intamplat in ultimele zile ale lui octombrie, angajatorii au avut de ales intre a pierde timpul pe la ITM si a intarzia cu actualizarea…

Comments are closed.