La Gorj PSD-ul a luat aproape tot

Alegerile parlamentare din 11 noiembrie 2016 au marcat o premieră, un partid și-a adjudecat aproape toate mandatele din județ. Potrivit calculelor post- electorale, cu voturile independenților Ion Ciocea la Senat și Ion Călinoiu la Camera Deputaților, proveniți tot din rândurile social-democraților, PSD Gorj ar fi obținut încă un mandat parlamentar. Și mai interesant, cei doi parlamentari de la alte formațiuni-Scarlat Iriza (ALDE) la Senat și Dan Vâlceanu (PNL) la Camera Deputaților s-au remarcat tot în rândurile PSD cu ani în urmă.

PSD-iștii au dovedit unitate, mai mult ca oricând, deși se vorbea despre dezbinare
PSD-iștii au dovedit unitate, mai mult ca oricând, deși se vorbea despre dezbinare

PSD Gorj a obţinut patru mandate de deputat (Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru şi Elvira Şarapatin) şi un mandat de senator(Florin Cârciumaru). Au rămas în afara Parlamentului deputatul Dian Popescu-liderul ALDE Gorj-dar și senatorul Tudor Barbu.
Județul Gorj a rămas ”roșu” din punct de vedere electoral după ce PSD-ul și-a adjudecat o mare parte dintre mandatele parlamentare. PNL-ul, singurul partid de Opoziție din actuala configurație parlamentară a județului, a suferit o umilință greu de digerat, inclusiv mandatul de deputat al lui Dan Vâlceanu fiind obținut la redistribuire. Liberalii gorjeni vor avea cu siguranță o nouă conducere după ce filiala s-a plasat sub media pe țară. Două din partidele cu scoruri bune în județ-PMP și PRU-au avut candidaturi neinspirate.

Ponta a mulțumit gorjenilor

PSD Gorj și-a adjudecat cinci mandate de parlamentar, dintr-un total de şapte. În urma prezentării, de către Biroul Electoral Central, a rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare, PSD Gorj a obţinut patru mandate de deputat -Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru şi Elvira Şarapatin- şi un mandat de senator-Florin Cârciumaru. PNL Gorj a primit un mandat de deputat (Dan Vâlceanu) şi ALDE un mandat de senator (Scarlat Iriza). Astfel, Victor Ponta se află la cel de-al patrulea mandat de deputat de Gorj, Mihai Weber la al doilea, Alin Văcaru şi Elvira Şarapatin la primul. De asemenea, edilul din Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, este la primul mandat de parlamentar, iar Scarlat Iriza la primul mandat de senator după două mandate de deputat.psd1
În cursul acestei săptămâni, Victor Ponta a mulțumit gorjenilor pentru votul dat PSD-ului: „Un rezultat extraordinar, dar care ne obligă enorm”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.
„Au fost repartizate mandatele câștigate in Județul Gorj la Alegerile din 11 Decembrie- PSD a obținut 1 mandat de Senator (din cele 2) si 4 de deputat (din 5); În condițiile dificile in care alți doi colegi ai noștri au candidat ca si independenți! Iar celelalte doua mandate au mers la Scarlat Iriza (fost deputat PSD acum la ALDE) si Dan Vâlceanu (fost Președinte TSD acum la PNL)! Un rezultat extraordinar dar care ne obliga enorm.
Vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor județului Gorj care au fost alături de noi / membrilor si militanților PSD care au muncit extraordinar in campanie/ prietenilor care m-au sprijinit la bine și la greu din 2004 și până în prezent! Am făcut multe lucruri bune pentru Târgu Jiu și pentru Județul Gorj dar mai sunt atât de multe de făcut!