Gata cu bla, bla…

eftemie-popescuEra o vreme când imaginea individului împrumuta din imaginea partidului. S-a terminat, însă. Gata cu „bla, bla…” Eu, care trăiesc printre oameni, o dată ca agent economic şi apoi ca şi consilier local, consider că toate partidele, inclusiv PSD, se rup de rădăcini, mai trăiesc, un timp, din aparenţe, după care se sufocă, dacă nu iau măsuri, urgent. Soluţia e clară, factorii de decizie de la orice nivel, în orice structură, ar trebui să-şi bage picioarele în apă rece, ca să poată vedea realitatea. Pentru că, dacă s-au rupt de realitate, e grav. Sloganul cu interesul cetăţeanului e un balon de săpun. Aşa că soluţia e o altă revoluţie. Cea a armatei a avut loc. Acum trebuie o revoluţie a componentei politice. Trebuie „coborâtă milităria din pod”  şi trebuie întrebaţi toţi, de la preşedinte până la ultimul politician, cum au făcut primul milion.
Cât despre cetăţeni, aceştia trebuie scuturaţi bine şi să li se arate care e calea cea bună. Le trebuie un vizionar, care să îi îndrepte spre liman, spre luminiţa de la capătul tunelului.
Şi, cred că cel mai bine ar scoate ţara din criză un om de afaceri, care ştie să producă bani, pentru el şi pentru angajaţii săi, să fie eficient.
Nu sunt de acord că doar cei care au mâncat administraţie pe pâine, pe care eu îi numesc şoareci de bibliotecă, sunt cei ce ştiu cum se face administraţie. Dimpotrivă. Oamenii de afaceri ştiu cum se face, ca 1 +1 să facă 2,1 şi asta fără să încalce legea. Ştiu cum se obţine ceea ce se numeşte plus- valoare.
Mai vreau să spun că revoluţia pe care o văd ca soluţie a politicii româneşti nu înseamnă schimbarea de generaţii, ci o luminare şi o iluminare a celor care participă la actul politic. Cei pe care îi vom pune să ne conducă, trebuie să întrunească, simultan, toate aceste calităţi. Numai aşa, vom răzbi şi vom depăşi situaţia în care România se află.
Oricum, orice ar fi, cred că astfel de oameni se găsesc între social- democraţi şi că ei pot fi alături de oameni, prin structura lor şi în folosul tuturor.

One Comment on “Gata cu bla, bla…”

  1. Aveti dreptate!Numai printre social-democrati se gasesc oameni care ne pot scoate din criza politica,economica si sociala in care ne-au aruncat portocaliii.

Comments are closed.