A fost și soare, au fost și ploi…

Loading

Cornel ŞomâcuPentru a 500-a oară intrăm în casele gorjenilor cu un număr săptămânal în cei peste zece ani de existență. Pentru un săptămânal, borna 500 este una impresionantă și aceasta arată că ne-am făcut treaba dar și că cititorii noștri ne-au vrut lângă ei. Sunt sute de mii de cititori care pe print sau în on-line ne-au cunoscut și apreciat în acest deceniu de existență iar unii ne-au rămas fideli atât amar de timp.
Cum spune și cântecul nu a fost totdeauna foarte ușor, dovadă că săptămânalele adevărate au dispărut iar cele 48 care le găsiți în scriptele unor instituții nu apar decât la Paște și la Crăciun pentru a drena niște bani publici. Ne place să credem că am reprezentat interesul public și am promovat cultura și proiectele care să ne facă viața mai bună. Nu întâmplător suntem acum un reper și contăm în tot ceea ce reprezintă act cultural dar și viața administrativă a județului.
Mi-a rămas în minte în ultimele luni un mesaj de la un domn profesor din Ardeal care ne spunea că este de foarte mult timp alături de noi prin intermediul site-ului și, la vremea respectivă, ne ruga să facem ceva ca să apărem mai des. Spunea domnia sa că este o adevărată sărbătoare să citească despre istoria locală sau reportajele despre frumusețile Gorjului și a altor regiuni din țară. Ne spunea că îi propunem de fiecare dată o nouă călătorie și că acest lucru reușesc puține publicații din țară şi, atenţie, domnia sa a ajuns în Gorj în nişte concedii întâmplătoare.
La ceas de sărbătoare nu ne-am propus să vorbim de greutăți, sunt prezente în viața tuturor, ne place să credem că avem noroc că existăm. Un cuvânt bun despre echipa care lucrează pentru ca noi să ajungem în fața dumneavoastră, de la Aura Stoenescu la Ion Elena, de la Andrei Popete-Pătrașcu la Dan Cismașu și de la Cristina Vasiloiu la Marius Buzera, putem să amintim aici și pe Ion Hobeanu, Adelin Ungureanu, Cristian Grecoiu, Albinel Firescu și pe mulți alții. Deocamdată ne-am propus borna 1000 și apoi o să vedem ce alte țeluri avem de atins. În numele tuturor, subsemnatul vă mulţumeşte că ne citiţi de atâtea numere şi vă doreşte să ne întâlnim sănătoşi şi la alte aniversări.