Fonduri PNRR, pentru o școală din Târgu Jiu

Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu va beneficia de o finanțare de aproape 9 milioane lei, pentru creșterea eficienței energetice la clădirea în care au loc cursurile și la sala de sport. Fondurile sunt atrase de Primăria Târgu Jiu, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Unitățile de învățământ rămân prioritare pentru noi, iar creșterea eficienței energetice pentru clădirile în care funcționează acestea reprezintă importante economii la bugetul local. Iar când lucrările sunt finanțare din surse extrabugetare, câștigul pentru municipiul Târgu Jiu este cu atât mai important.

„Pompiliu Marcea” este o importantă unitate de învățământ din zona de Sud a orașului, iar proiectul inițiat de noi are în atenție clădirea în care funcționează școala și sala de sport. În ambele cazuri se prevede: izolarea termică a pereților, podului, planșeului peste pământ, schimbarea tâmplăriei, modernizarea iluminatului interior și instalarea de senzori de mișcare, instalarea de panouri solare termice, instalarea de panouri fotovoltaice, instalarea unui sistem de monitorizare și control a sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme de ventilare și reabilitarea instalației de încălzire.

Primăria Municipiului Târgu Jiu a investit, în ultimii ani, sume importante și în această unitate de învățământ, fiind una dintre primele beneficiare de baze sportive cu teren sintetic.” (Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu)