Fără second-hand, la Târgu Jiu, de 1 Mai și Sărbătoarea Narciselor

 193 total views

Foto arhivă

Primăria Târgu Jiu a anunțat interzicerea comercializării de produse second-hand la sărbătorile câmpenești ce vor fi organizate de 1 Mai și la Sărbătoarea Narciselor. Cele două evenimente se reiau, în acest an, după cei doi ani de Pandemie, în care acestea nu au mai fost organizate.

Organizare

“Urmează pentru noi o periodă foarte aglomerată. De 1 Mai și de 8 mai vom relua, la Târgu Jiu, petrecerile câmpenești. Cele două zile au picat și foarte bine, în weekend și ne așteptăm la un număr mare de participanți. Am purtat, deja, discuții cu reprezentanții Poliției Locale, cu echipa de la Evenimente, totul a fost stabilit, pentru o bună desfășurare a lucrurilor” , a anunțat primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Produsele la mâna a doua, interzise

Cele două evenimente câmpenești din Târgu Jiu sunt un punct de atracție atât pentru gorjeni cât și pentru turiști. De aceea, autoritățile vor ca participanții să se bucure de o ieșire la iarbă verde, de posibilitatea de a face un picnic și de a se bucura de spațiile de joacă pentru copii. Acestea consideră că vânzarea de produse second hand este o activitate care nu se potrivește cu profilul evenimentelor și au luat decizia să o interzică. “Singura diferență, față de anii trecuți, este legată de interzicerea comercializării produselor second hand. Suntem deschiși pentru orice comerciant, dar cu produse noi, nu cu produse second- hand. Nu mai vreau să văd acolo căruțe cu pantofi și cu haine second hand. Vom amenaja un spațiu adecvat pe o parte pentru comercinați și pe cealaltă cu spații pentru servit diverse produse alimentare , însă, nu vom mai avea produse la mâna a doua. Deja am informat Poliția Locală, ca, începând de sâmbătă, atât la pădurea din Drăgoieni, cât și în Poiana Narciselor să se interzică accesul celor care doresc să comercializeze astfel de produse”, a declarat Marcel Romanescu.