Festivitatea de premiere a excelenţei în învăţământul gorjean

Loading

Ministrul Cercetării Ştiinţifice şi Dezvoltării Tehnologice, Mihnea Costoiu, a participat vineri la premierea olimpicilor gorjeni. Premierea celor 29 de elevi a avut loc la sediul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu, iar la eveniment au participat oficialităţile judeţene dar şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Vasilica Ştefania Duminică. Elevii olimpici au primit şi premii în bani, sponsorul principal fiind CEO.

Inspectorul şcolar Ion Işfan a acordat superlativele acestui an şcolar
Inspectorul şcolar Ion Işfan a acordat superlativele acestui an şcolar

Elevii din judeţul Gorj  care s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi profesorii lor îndrumători au fost premiaţi vineri, 28 iunie 2013,  în prezenţa ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.
Ministrul şi-a exprimat speranţa că olimpicii români vor rămâne în ţară atât pentru a-şi continua studiile, cât şi ulterior, pentru a face performanţă în domeniile de activitate în care vor alege să lucreze. „Sper ca cei mai tineri de azi să continue alături de noi. Pentru că doar împreună şi doar ţinând elitele, de la cea mai mică vârstă până la cea mai înaintată, avem o şansă reală de a face ceva acasă. E datoria noastră să apreciem acest lucru şi să putem să-i ţinem, să creăm mecanisme, să creăm acea emulaţie prin care să rămâneţi acasă”, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.
Inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, Ion Işfan, cel care a reuşit să organizeze această manifestare, ne-a declarat în exclusivitate: “Cred că este deosebit de semnificativ că am adunat la un loc, pentru câteva clipe, cei mai buni elevi ai Gorjului şi profesorii lor dar şi dascălii care se află la sfârşit de carieră în 2013. Tuturor li se cuvine recunoştinţa noastră pentru meritele avute. Mă bucur că au onorat invitaţia noastră domnul ministru Mihnea Costoiu, doamna secretar de stat Ştefania Duminică, domnul Ion Călinoiu-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, domnul Florin Cârciumaru-primarul municipiului Târgu-Jiu şi domnul Laurenţiu Ciurel-managerul CEO, omul care a făcut posibil acest eveniment.”
Profesorul Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, a anunţat că această întâlnire va avea loc în fiecare an pentru a serba pe oamenii şcolii şi importanţa muncii lor.
Festivitatea de premiere dar şi un banchet al cadrelor didactice au încheiat o zi memorabilă pentru toată suflarea din învăţământul gorjean.