Liceul gorjean cu cele mai multe proiecte europene

Loading

Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu derulează în prezent mai multe proiecte cu finanţare europeană, ultimul dintre ele fiind câştigat în această săptămână. De asemenea, în perioada mai-iulie, 60 de elevi s-au aflat la studii din Anglia. În anul şcolar următor, alţii vor merge în proiecte similare în Portugalia şi Polonia.

Reprezentanţii CTGGM au fost premiaţi chiar de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie
Reprezentanţii CTGGM au fost premiaţi chiar de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

După cum am mai informat, în acest an școlar 60 de elevi de la Colegiul  Tehnic ”General Gheorghe Magheru” au învățat în Anglia, timp de trei săptămâni,  în cadrul proiectelor Leonardo da Vinci, în două domenii importante. Aceste sunt: pregătire profesională la standarde europene în domeniul protecției mediului, condiție de dezvoltare durabilă și stagii de pregătire practică la standarde europene  pentru dezvoltarea competențelor profesionale și dezvoltare personală.
La aceste proiecte au participat elevi de la profilele Resurse naturale și protecția mediului și Instalații electrice, care, pe durata stagiului, au parcurs modulele aferente perioadei de practică corespunzătoare programei școlare.

Cei mai buni din ţară

Proiectul – Să şti mai multe, să fi mai bun pentru tine şi pentru alţii – realizat de elevii şi cadrele didactice de la  Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a câştigat  Concursul National -” Să şti mai multe să fi mai bun” – domeniul Tehnic – ediţia 2013, obţinând cel mai mare punctaj dintre toate domeniile.
Competiţia s-a desfăşurat în perioada 1- 5 aprilie 2013 şi a constat în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din ţară de activităţi cu caracter non-formal.
Astfel, Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru devine prima unitate din tara care reuşeşte să şi apare trofeul câştigat cu an înainte. Iată o fotografie de la premiere, 15 iunie 2013, delegaţia CTGGM cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.