Festival „Sofia Drăghici”, ediția a IV-a

Copiii care au participat la concurs au smuls ropote de aplauze, dovedind că sunt din ce în ce mai buni
Copiii care au participat la concurs au smuls ropote de aplauze, dovedind că sunt din ce în ce mai buni

Duminică, 28 iunie 2014, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, s-a desfășurat, la Căpreni, a IV-a ediție a Festivalului „Sofia Drăghici”, care a reunit copii și tineri iubitori de folclor din mai multe localități ale Gorjului. Evenimentul a avut loc o dată cu Zilele Comunei, care au fost programate de hramul localității.
Festivalul concurs „Sofia Drăghici” se înscrie într-o serie de manifestări organizate cu scopul de a-i motiva pe copii și tineri, care se întorc acasă cu diplome și premii în bani, să păstreze și să ducă mai departe cântecul, dansul și portul poplar. Primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu, s-a declarat mulțumit de prezența participenților și de prestația acestora: „ Au venit copii mulți, am pregătit cadouri, diplome și premii și sunt mulțumit că, pe an ce trece, participanții sunt din ce în ce mai pregătiți. Când domnul Ștefan Popescu, director adjunct al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, ne-a propus să înființăm un festival concurs, ne-am gândit că e un lucru bun să creăm un cadru competițional copiilor și tinerilor din comuna noastră, pentru a excela în domeniul folclorului. Iar numele festivalului l-am dat după numele Sofiei Drăghici, o interpretă de muzică populară de pe Valea Amaradieie pe care o auzeam la Radio Craiova când eram mici.”
Atât pentru puterea exemplului pentru participanți, cât și pentru bucuria publicului, festivalul s-a încheiat cu un spectacol susținut de Ansamblul Artistic „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.