Festival de aberații politice la PNL și USR

Nu trece zi să nu ne minunăm de aberațiile rostite de politicieni de la PNL și USR, probabil disperați că pierd voturi, după ce au guvernat dezastruos. Aceștia nu realizează că românii, în general, și gorjenii în special – ca să vorbim de ale noastre, nu sunt cu toții proști sau fără Educație, cum riscăm acum cu cea mai mare grevă din sistem. Politicienii cu pricina sunt cei care… își atrag ura oamenilor, în mod gratuit, spunând lucruri trăsnite.

Cu siguranță, senatorul Ion Iordache e un campion al gafelor. Liberalul a spus, zilele trecute, că profesorii trebuie să facă grevă în vacanță! Cu siguranță, și-a făcut calculul politic cum că sunt mult mai mulți elevi, părinți și bunici, decât cadre didactice și angajați ai sistemului de învățământ, deci va primi mai multe voturi de la primii, decât de la cei care lucrează în Educație. Cum să spui așa ceva, când în vacanță nu ai cui să ceri nimic, pentru că, ghici ce, parlamentarii sunt și ei în vacanță, iar Guvernul face lucruri mărunte, în cazuri extreme?

Tot Ion Iordache spune că deputatul PSD Mihai Weber nu-i lasă pe primari și pe președintele Consiliului Județean „să facă lucruri și să-și asume responsabilități”. Asta în condițiile în care majoritatea primarilor din Gorj, precum și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, sunt membri PSD, iar o parte dintre primarii PNL sunt și ei cu un picior în PSD, organizația PNL Gorj trecând pe persoană fizică. Greu de priceput ce interes ar avea Mihai Weber, care e președintele PSD Gorj, să nu-i lase pe cei numiți mai sus să facă treabă? Chiar dacă ar fi interesat doar de partid, tot să facă treabă ar trebui să-i îndemne și să-i sprijine! Dacă președintele liberalilor gorjeni vorbește de primari, în general, nici măcar despre cei care-i sunt fideli lui nu poate avea dreptate în ce spune, pentru că un deputat, Mihai Weber în acest caz, nu are cum să-i oprească din ce au ei de gând să facă, pentru că nu-i sunt subordonați administrativ. Poate ar putea să-i încurce, într-adevăr, președintele Consiliului Județean Gorj, dar aflăm de la același senator că ”diabolicul” Weber nu-l lasă nici pe el să facă treabă, că i s-ar fi destăinuit lui. O concluzie, Iordache merge pe principiul ”dezbină și stăpânește” bagând bățul între cei doi lideri ai PSD Gorj, Cosmin Popescu fiind numărul 2 al organizației, adică primul om după Weber. Poate că supărarea liberalului e motivată de faptul că cei doi apar mereu cu mulți primari PSD și chiar cu unii PNL și din alte partide, semnând contracte de finanțare și, în disperare de cauză, încearcă să sugereze că, de fapt, Cosmin Popescu îl trădează pe colegul de partid?

Până ne lămurim cu politica locală, cireașa de pe tort e pusă tot de Ion Iordache, care a declarat, sus și tare, că greva din învățământ e generată de PSD, pentru că Marcel Ciolacu nu vrea să preia Guvernul. Asta în timp ce Ministerul Educației este condus de ministrul PNL Ligia Deca, ce lucrează la „România Educată” de o grămadă de ani, de când era consilier la Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis (profesor și el ca și nevasta lui), iar profesorii și restul personalului din învățământ s-au săturat să aștepte. Într-adevăr, se suprapune rotativa guvernamentală (programată în această perioadă) cu greva din învățământ, dar totdeauna sindicaliștii, din orice domeniu ar fi ei, aleg ca moment al protestelor acela când e cea mai mare nevoie de ei, ca să-i ia cineva în calcul. În cazul profesorilor, chiar pe timpul examenelor de sfârșit de an e cea mai bună perioadă, cum s-a mai întâmplat și în trecut, când nu era programată nici o rotativă.

La rândul său, deputatul USR Radu Miruță cere parlamentarilor să voteze un proiect de lege propus de el, acum când peste 4000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia sunt planificați să rămână fără loc de muncă, plan pus la punct de Guvernul PNL-USR-UDMR și definitivat de ministerul PNL al Energiei. Alte dovezi despre câtă „grijă” are USR-ul pentru siguranța Sistemului Energetic Național sunt următoarele: USR a atacat la Curtea Constituțională legea continuării lucrărilor la microhidrocentralele de pe Jiu și de pe alte râuri; unul dintre membrii săi marcanți a sunat la 112 să fie închisă Cariera Roșia, cea mai mare carieră de cărbune din țară.

Deci, ca să concluzionăm, stimați politicieni, din orice partid ați fi, românii vă ascultă și pe unii și pe alții, dar mulți dintre ei mai gândesc și cu capul lor! E clar că nu iubiți Educația, dar învățământul a avut și vremuri mai bune! Cine are urechi de auzit?