Fața nevăzută a lui Victor Ponta – omul de familie

Fiind o persoană care preferă să-și țină familia departe de ochii presei, premierul Victor Ponta vorbește rar despre viața personală, dar atunci când se deschide lasă să se vadă un familist convins, care își iubește copiii și soția foarte mult.
Pentru prima oară de când este prim-ministru, Victor Ponta a putut fi văzut alături de întreaga sa familie, acesta petrecându-și Ziua Naţională a României alături de soţia sa Daciana şi cei doi copii, Andrei şi Irina. Aceştia au participat împreună la Ziua Porţilor Deschise organizată la Palatul Victoria, dar şi la parada militară de la Arcul de Triumf.
În acest context, Victor Ponta a demonstrat că este responsabil în privința promisiunilor pe care le face chiar și copiilor. Visul Anne Mariei Bontea, o fetiță campioană la echitație, a fost împlinit de premier, ea participând anul acesta la Parada de la Arcul de Triumf. Deși s-a pregătit intens şi anul trecut, puterea de atunci i-a interzis Annei Marie participarea în 2011 la parada de 1 Decembrie.
În plus, într-o postare recentă pe Facebook, premierul a arătat prietenilor o poză cu cei doi copii ai săi, Andrei și Irina, numindu-i pe aceștia „premierii săi”.
Familia Ponta a fost și la La Târgu-jiu, unde a participat la festivitatea de aprindere a iluminatului de sărbători. Premierul le-a urat oamenilor „La mulţi ani!” şi o viaţă mai bună, declarându-şi încă o dată mândria de a fi gorjean și dorința de a exista mai multă unitate şi linişte între români.
„Mai multă linişte îmi doresc şi cred că toţi oamenii îşi doresc mai multă linişte, mai multă unitate, să nu ne mai certăm între noi şi asta înseamnă că uşor, uşor o să şi trăim mai bine, o să îndreptăm şi multe rele”, a mai spus Victor Ponta.
Deși este o persoană foarte discretă, uneori, la insistențele presei, soția premierului a mai oferit, totuși, câteva amănunte despre viața lor de familie. Daciana Sârbu a dezvăluit că prima dată l-a văzut pe Victor Ponta la televizor, impresia sa fiind aceea a unui „tânăr foarte ambițios și hotărât”.
După mai mult de cinci ani de căsătorie cu Victor Ponta, Daciana Sârbu a susținut că relația dintre cei doi merge foarte bine și că dragostea este ingredientul cheie care poate păstra o atmosferă armonioasă în familie. „Dragostea te ajută să inventezi timp și energie, chiar și atunci când ele par să nu mai existe”, a mai adăugat Daciana Sârbu.
Soția premierului a vorbit și despre modul în care sunt petrecute momente în familie. „Ne place să mergem la film, să ne jucăm cu Irina și Andrei, să le citim la nesfârșit poveștile favorite, să ieșim în parc, să savurăm împreună o masă bună, gătită de mine, bineînțeles”, a declarat soţia premierului.