EXPOZIȚIE: „Umbre” la Muzeul Județan Gorj

Duminică, 18 februarie 2024, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a avut loc vernisajul expoziției “Urme”, care a adus pe simeze lucrări de sculptură și pictură semnate de importanți artiști români moderni și contemporani, lucrări aflate în patrimoniul Secției de Artă (Muzeul de Artă Târgu Jiu).

„Cu această ocazie ne-am amintit de înființarea, în urmă cu patru decenii, a unei secții de artă în cadrul Muzeului Județean Gorj, de cei care au pus umărul atunci dar și de-a lungul timpului, păstrând și îmbogățind patrimoniul Muzeului de Artă și aducându-l la nivelul la care se află acum. Urmele și moștenirea artistică pot fi simțite în lucrările de pe simeze, fie că vorbim despre arta post Brâncuși, despre destinele artiștilor sau despre cei care păstrează și pun în valoare operele lor”, a transmis muzeograful Dorina Cioplea-Văduva.

Expoziția poate fi vizitată în următoarele săptămâni și reunește lucrările artiștilor: Marius Atanasie, Vasile Celmare, Lucian Cioată, Nicolae Constantin, Eugen Crăciun, Petre Dumitrescu junior, Sorin Dumitrescu, Cătălin Guguianu, Petru Jecza, Dorin Lupea, Viorel Mărginean, Georgeta C.F. Mermeze, Teodor Moraru, George Moscal, Vasile Năstăsescu, Gil Nicolescu, Grigore Patrichi Smulți, Gheorghe Plăveți, Rodica Popescu, Ion Sălișteanu, Margareta Sterian, Eugen Tăutu, Vasile Tolan, Gheorghe Tomaru, Mihai Țopescu, Corneliu Vasilescu.