Expoziție în memoria generalului Ioan Culcer deschisă la Târgu-Jiu

Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea generalului gorjean Ioan Culcer, a fost vernisată la Târgu-Jiu Expoziția documentară „Generalul Ioan Culcer – un om, un caracter”. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” și a consemnat și prezența urmașilor generalului.

Expoziția este organizată cu sprijinul: Bibliotecii Naționale a României, Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Asociației Detecții Gorj, Asociației culturale Tătărescu, Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Asociației Pleniceanu. Au vorbit celor prezenți despre personalitatea generalului Ioan Culcer: prof. Andrei Popete-Pătrașcu-inițiatorul manifestării, col. (r.) Emanuel Bărbulescu, președintele A.N.C.M.R.R. – Filiala „Gen. Ioan Culcer”, dr. Ana Culcer, Petre Bumbaru și Mihai Culcer, urmași ai generalului și familiei Culcer.

”Prin intermediul expoziției dedicate împlinirii a 170 de ani de la nașterea ilustrului general, veți putea descoperi momente cheie din viața acestuia și impactul său asupra istoriei militare a României. Veți avea ocazia să vedeți decorații, medalii, diplome, brevete, scrisori și alte obiecte inedite care au aparținut acestui mare lider militar, o uniformă de general, de mică ținută, model 1904, dar și obiecte militare din timpul Primului Război Mondial, descoperite cu ajutorul detectoarelor de metale în zona Buliga din Pasul Vâlcan.”, spunea Andrei Popete Pătrașcu cu acest prilej.

Fiecare piesă expusă pune în valoare realizările și sacrificiile generalului Culcer în slujba țării. Expoziția va rămâne deschisă în perioada 17 – 30 august, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.