Exercițiu de simulare a unui cutremur la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru

Loading

Peste 150 de elevi și 15 cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești au participat marți, 7 martie 2023, la un exercițiu de simulare a unui cutremur, sub coordonarea ofițerilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență ʺLt. Col. Dumitru Petrescuʺ Gorj. 

Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui seism, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur. 

Cadrele didactice spun că elevii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului şi după ce mişcarea seismică a trecut. Reprezentanții ISU Gorj au completat informațiile copiilor și profesorilor privind și alte situații de urgență.