Eșecul schimbării

Cornel ŞomâcuTrăim într-o perioadă care ar fi trebuit să fie frenetică la nivelul localităților, campania electorală pentru alegerile locale. Dacă nu ar fi Facebook-ul, pe care puțini din cei care votează îl accesează, probabil că nu am fi aflat nici măcar numele candidaților. Dacă acesta a fost scopul legii date atunci el s-a realizat, adică alegerile nu vor mai fi un eveniment pentru a nu ne interesa cine câștigă. Cei care se bucură că nu se mai „cheltuie” bani pe afișe și alte materiale de propagandă ar putea să se trezească cu primari de 10%, tot o permite legea, ca să nu invocăm și aspectul economic unde la vremea aceasta „duduiau” toate firmele de profil. Și aici erau locuri de muncă, impozite etc.
Bineînțeles, cei mai săraci cu duhul sau care cred că tot ce zboară se mănâncă, din ce în ce mai mulți în România, încearcă să ne convingă că doar așa nu vor mai fura politicienii ajunși în funcții că nu ar mai avea motive. Să mai spunem că nu vedem pădurea din cauza copacilor? E greu la figurat când legile sunt făcute de Valeriu Zgonea, urmașul lui Mihai Viteazul și reprezentantul americanilor pe pământ, dar avem parlamentarii pe care i-am ales sau ne-au fost impuși de o lege ineptă. Faptul că nu vom cunoaște candidații după „epurarea” celor de peste 50% de la PSD este un atentat la democrație dar oare se mai pune? Piedone nu a fost lăsat să candideze la Sectorul 4 din București, o încălcare grosolană a democrației, dar el va impune candidatul PNL care, dacă ne luăm după ce spune DNA-ul de regulă, va perpetua aceleași interese de gașcă dar care nu sunt condamnabile decât pe o anumită parte a eșichierului politic.
Practic asistăm la un eșec de mari proporții al schimbării, candidații noi nu sunt lăsați să fie văzuți și votați de cârdășia PNL-PSD din Parlament și Guvern. Mai mult, prin dispariția candidaților cu șanse din motiv de DNA, oamenii vor vota „no name”uri propuse tot de aceste partide deoarece doar electoratul lor va veni la vot. Restul cetățenilor sunt ținuți forțat acasă pentru că nu au ce vota sau li se încalcă dreptul la informație că la vot se subînțelege. Este cel mai grosolan atentat la democrație de după 1989 și dacă acum nu reacționăm vor veni și alte privațiuni! Somnul rațiunii naște monștrii!