Erasmus, din nou la Baia de Fier!

Loading

O nouă întâlnire, o nouă provocare pentru cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Baia de Fier, pentru preșcolari, pentru comunitatea locală. Noul proiect Erasmus: ”A învăța prin joc”, va fi implementat în școala noastră pe o perioadă de doi ani, 2019-2021. Partenerii noștri din proiect sunt: Franța (Regiunea Provence și Guadeloupe), Ungaria, Lituania, Macedonia. Ca noutate, putem puncta două școli din două țări pe care nu le-am întâlnit până acum, în proiectele noastre: Ungaria și Macedonia.

În perioada 18-22 noiembrie, a avut loc la Baia de Fier, prima reuniune de formare și învățare din cadrul proiectului. O experiență minunata pentru toată lumea! Privind preșcolarii îmbrăcați în straie de sărbatoare, cu pâine și sare, cu fața radiind de bucurie, oaspeții noștri au exclamat: ”Sunteți minunați, dragi copii!” Da, fiecare vârstă are frumuseţea sa! Dar ei, micuții sunt cei mai frumoși. I-am încântat pe oaspeți cu spiritul nostru de români, cu căldura cu care au fost primiți, cu activitățile desfășurate, cu ”magnifica Peșteră a Muierilor, cu operele lui Brâncuși, cu bucatele tradiționale.

Luând contact cu alte metode de predare, cu alte moduri de interacţiune cu profesori şi elevi şi cu alte realităţi socio-culturale s-a produs o schimbare de perspectivă importantă în viața școlii noastre, în ultimii ani. Ne dorim să continuăm programul Erasmus, această oportunitate oferită prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Responsabil proiect, Radescu Maria

Director, Cetina Ileana