”Ăștia hoți, ăia hoți, mama lor la toți!”

Loading

Cam aceasta ar fi concluzia românilor care urmăresc dezbaterea națională dintre Putere și Opoziție, purtată prin intermediul televiziunilor și intervențiilor publice de orice fel, privind bugetul pe anul ăsta și pe viitorii doi ani. Românii sunt luați de proști de o clasă politică a cărei carențe de natura pregătirii profesionale este tot mai supărătoare. Totul se raportează la tandemul Câțu-Orban care este la fel de ”pregătit” ca fostul tandem Teodorovici-Dăncilă, iar declarațiile alarmiste ale primilor au prăbușit deja cursul la cote îngrijorătoare iar  dacă ne mai gândim și la ce costuri ne împrumutăm mai că ne putem lipsi și de actualii ca și de cei din trecut.

Dar să ne argumentăm parafraza de mai sus, că politicienii nu au fost și nici nu vor fi prea curând cinstiți cu alegătorii. Bunăoară, actuala Putere a forțat căderea Guvernului prin atragerea unor parlamentari chiar din PSD și acum o dă cu ”moștenirea dezastruoasă”. Mai mult, se dorește forțarea alegerilor anticipate pentru punerea în aplicare a unui program nepopular, oficialii însă nu declară decât cu ”dragostea” de țărișoară și poporul ei. Practic românii nu știu de ce ar trebui să voteze o nouă configurație guvernamentală iar mandatul prezidențial este atât de banal încât ”România normală” poate să însemne inclusiv că nu se schimbă nimic doar că președintele are, în sfârșit, un nou ”guvernul meu”. A surprins deficitul extern mărit artificial pentru a sublinia ”dezastrul” dar care se poate întoarce ca un bumerang pe o guvernare liberală. Liberalii par atât de surprinși că au ajuns la guvernare încât dau senzația că de muncă se vor apuca după  Sărbătorile de Iarnă iar comunicarea cu țara o rezolvă de Paști.

Nici dincolo de baricadă lucrurile nu sunt clare, Dăncilă plecând logic după înfrângere deși ea a repus partidul pe linia de plutire deși a luat bătaie. Pesediștii lasă impresia că au fost surprinși că au fost alungați de la guvernare deși pare că se simt ”ușurați” că au scăpat de presiune. Reformat sau nu, cu liderii amenințați cu pușcăria de politicienii  de dreapta care cică apără Justiția pe care de fapt o stăpânesc de vreme ce îi dau ordine, PSD-ul nu are decât să aștepte să își rupă gâtul ceilalți. Și cu un ministru ca Florin Câțu, PNL-ul pare condamnat la catastrofă. Dacă pesediștii mai umblă și la imagine, adică poate se bărbierește și Marcel Ciolacu, viitorul ar putea suna bine pentru ei. Cu siguranță ne sunt datori cu o explicație, așa cum liberalii nu ne explică de ce au vrut la guvernare dacă situația este atât de rea și ei nu au soluții de redresare nici pesediștii nu prea pot să ne explice de ce au lăsat țara celorlalți dacă era atât de bine pe aici  și la vară soare? E vorba doar de discuții din ciclul să prostim pe proști iar noi, adică politicienii, tot bine o vor duce! Cine crede că doar liberalii și pesediștii sunt așa se înșeală amarnic, USR-PLUS și PRO ROMÂNIA, ALDE și PMP, sunt la fel, partide și lideri cu interese proprii. Și românii? Dar asta-i bună, au recunoscut și respectat și,  de multe ori ignorat,  dreptul de a vota!

Doar că minus cu minus dă totdeauna……