Energia Rovinari învinsă în ultima etapă

Din păcate handbaliştii de la Energia au acum şanse mici să mai termine pe podiumul Ligii Naţionale la sfârşitul lui 2009. Şi asta pentru că formaţia antrenată de Vasile Stângă a fost învinsă în ultima partidă din tur în deplasarea cu „U” Transilvania Cluj.

În ultima etapă de campionat, Energia nu a mai avut baterii...
În ultima etapă de campionat, Energia nu a mai avut baterii...

„S-au înecat ca ţiganul la mal!” Ori cam aşa am putea spune despre handbaliştii de la Energia Pandurii, după ce, echipa gorjeană a încheiat turul de campionat cu o înfrângere. Porniţi la drum în deplasarea cu „U” Transilvania Cluj cu gândul de a înregistra o nouă victorie pentru a-şi păstra locul 3 din clasamentul Ligii Naţionale, dar şi pentru a „gusta” din darurile promise de cei din conducerea Energiei în cazul clasării pe podium, elevii lui Vasile Stângă s-au întors la fel cum au şi plecat: adică cu mâna goală. Deşi pornea cu prima şansă în faţa formaţiei ardelene, Energia nu a putut să facă nimic pentru a evita cel de al treilea eşec din acest sezon. Chiar dacă jocul a stat sub semnul echilibrului pe întreg parcursul partidei, în final handbaliştii gorjeni au fost învinşi la două goluri diferenţă: 28 – 26, la pauză 15 – 15, dovedind ca perfect fondate temerile tehnicianului Vasile Stângă, care invoca înaintea disputei oboseala, dar şi o anumită relaxare a elevilor săi.

„Un uşor gust amar”
Înfrângerea din ultima etapă a turului nu l-a deranjat deloc prea tare pe antrenorul Energiei, Vasile Stângă. Chiar dacă a părut uşor dezamăgit de rezultatul de la Cluj, dar mai ales de faptul că a pierdut locul 3, Stângă a ţinut să-şi laude elevii după parcursul reuşit în prima parte a campionatului Ligii Naţionale. „Am rămas puţin cu un uşor gust de amărăciune după acest joc. Am jucat relaxaţi, poate mulţi dintre jucători s-au gândit numai la vacanţă. Nici nu pot să acuz arbitrajul de data asta pentru că noi am ratat în situaţii de unu la unu ca tolomacii! Clujul a avut o ambiţie aparte să ne bată şi iată că au reuşit. Poate i-a speriat şi pe unii dintre jucătorii mei, locul 3, dar asta este. Au pierdut şi locul 3 dar şi primele de joc oferite de conducere. Acum nu cred că ar trebui să fim prea supăraţi pentru că echipa m-a mulţumit în acest tur de campionat, am avut un parcurs bun, iar la sfârşit s-a văzut şi oboseala. Eu unul sunt chiar mulţumit de ce am realizat până acum”, a ţinut să declare Stângă.

O diferenţă de… „atitudine”
Dacă tehnicianul Vasile Stângă nu a părut prea afectat de ultimul rezultat din 2009 al Energiei, în schimb, preşedintele grupării de handbal gorjene, Grigore Popescu, s-a arătat cu mult mai „acid”. „S-a văzut clar diferenţa de atitudine. Ei au jucat cu forţă, cu dorinţă de victorie, în vreme ce unii dintre jucătorii noştri arătau de parcă erau deja în vacanţa de iarnă. Vor vedea ei cum este când îşi vor aştepta salariile după Crăciun! Este inadmisibil să ratezi atâtea situaţii de pe semicerc. Probabil a fost şi vorba de oboseală, dar nu poate fi scuzabilă evoluţia lor. L-au făcut mare pe portarul lor, pe Levente Szabo!”, a declarat Gore Popescu pentru www.sportingorj.ro.