3 puncte pentru Pandurii înainte de vacanţă

„Doar”… 11 etape. Atât au trebuit să aştepte fanii Pandurilor pentru a asista la o nouă victorie a grupării de fotbal gorjene! Succesul celor de la Panduriii Tg-Jiu a venit abia în ultima etapă a turului, formaţia antrenată de Liviu Ciobotariu reuşind să învingă vineri, pe teren propriu, Apulum Alba Iulia cu scorul de 2 – 0.

Chiar dacă nu au strălucit deloc în jocul cu Apulum Alba Iulia, Pandurii au reuşit să obţină victoria pentru antrenorul lor, Liviu Ciobotariu.
Chiar dacă nu au strălucit deloc în jocul cu Apulum Alba Iulia, Pandurii au reuşit să obţină victoria pentru antrenorul lor, Liviu Ciobotariu.

11 sept 2009, la Tg-Jiu cu CFR Cluj, etapa a VI-a. Aceasta era partida care consemna şi ultima victorie în Liga lui Mitică a Pandurilor din acest sezon, obţinută pe vremea mandatului lui Sorin Cârţu, în urmă cu „doar” 3 luni! Ori acest bilanţ negativ dădea palpitaţii mai tuturor oficialilor grupării gorjene, dar şi „rec(g)entului” numit antrenor la cârma Pandurilor, Liviu Ciobotariu, ce simţea deja transpiraţia pe şira spinării după aerul greu, „inhalat” în apropierea zonei retrogradării. Numai că, din fericire, orice început are şi un sfârşit, lucru valabil şi în cazul Pandurilor, care după o „secetă” prelungită de victorii a ajuns să guste vineri, din nou din „cupa învingătorului”, exact în ultima rundă a turului. Chiar dacă nu a mai fost vorba despre o echipă cu nume, de această dată adversarul numindu-se doar Apulum Alba Iulia, succesul cu scorul de 2 – 0 consemnat vineri, pe „Municipal” valorează 3 puncte extrem de importante pentru trupa lui „Ciobi”, echivalent cu o gură mare de oxigen atât pentru echipă, cât şi pentru banca tehnică(foarte aproape de a fi „mazilită” după cum spun unii). Deşi fotbalul-spectacol promis de către „alţii” a întârziat să apară din nou, modul în care a fost obţinut acest ultim rezultat nu prea mai interesează acum pe nimeni, iarna dovedindu-se cu mult mai puţin „friguroasă” pentru gorjeni la adăpostul celor 20 de puncte din clasament. Că primele de joc pierdute şi ele la „doar” 3 puncte de baremul impus de conducere ar fi însemnat poate, ceva mai multa „căldură” la iarnă pentru componenţii Pandurilor, este şi asta mai puţin important acum. Pentru că două lucruri sunt cât se poate de sigure: jucătorii vor „ierna” fără grija eventualei reîntoarceri a lui „Sorinaccio”, iar „Ciobi”, va putea să-şi vadă liniştit de planurile pentru 2010.

Despre „un meci foarte greu…”
6 etape. Atât a trebuit să aştepte şi antrenorul Liviu Ciobotariu primul său succes cu Pandurii. După ce a spart gheaţa, vineri, tocmai în compania unei alte echipe aflate în suferinţă, Apulum Alba Iulia, „Ciobi” s-a declarat extrem de bucuros de faptul că şi-a trecut în cont prima victorie de la preluarea băncii tehnice gorjene.  „Am avut un joc foarte greu, iar noi nu am făcut un meci strălucit. Am urmărit echipa din Alba Iulia şi ştiam că sunt o echipă bună care joacă bine în deplasare. Dar mă bucur că am câştigat şi am luat cele trei puncte puse în joc. Le mulţumesc băieţilor pentru victorie, s-au dăruit, deşi am avut şi unele emoţii pe final pentru că cei din Alba Iulia au avut câteva situaţii de a marca. Este un rezultat care ne-a ridicat câteva locuri bune în clasament. Este prima mea victorie pe banca echipei, am aşteptat mult acest moment. Mi-am dorit foarte mult acest lucru şi e bine că s-a realizat totuşi, din păcate în ultima etapă”, a spus Liviu Ciobotariu.
Talismanul… din familie!
Destul de fericit după succesul consemnat în faţa celor de la Apulum Alba Iulia, tehnicianul Pandurilor, Liviu Ciobotariu a ţinut să explice că a avut alături şi un talisman norocos. „Ciobi” a dezvăluit însă, că acel „talisman” nu este altul decât familia sa: „Soţia şi copiii mei îmi poartă tot timpul noroc, de aceea i-am adus pe amândoi la meci, ca să fie alături de mine. Pentru că, sincer, am trecut prin momente grele, am avut evoluţii bune, dar nu am reuşit să câştigăm. Şi din acel moment am hotărât să-mi aduc „talismanul” cu mine…”

Falub: Egalul era mai potrivit
După jocul pierdut vineri, cu Pandurii Tg-Jiu, antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Adrian Falub, a declarat că formaţia sa ar fi meritat măcar o remiză, mai ales că „am controlat meciul şi în 10 oameni”. „În ciuda terenului greu, a fost un joc bun. Am început mai bine şi am avut iniţiativa. Primele 25 de minute au fost echilibrate, dar jocul s-a rupt după eliminarea lui Varga. Eu cred că am controlat meciul şi în 10 oameni, iar egalul era mai potrivit. Ne aşteaptă o iarnă grea, dar era la fel şi dacă băteam. Am pierdut un joc important, deşi jucătorii au dat tot ce au putut”, a spus Falub. Referindu-se la maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs, centralul care a dictat 11 metri pentru Pandurii, dar şi o eliminare pentru Apulum, tehnicianul ardelinilor a precizat: „Am avut un penalty neacordat, dar eliminarea a fost justă. Este pentru prima dată când am sesizat o manieră ostilă de arbitraj, deşi s-a mai greşit împotriva nostră”.