Energia Pandurii: „Nu putem să mărim bugetul pentru a ataca şi titlul”

Loading

Cu doar câteva zile în urmă, principalii responsabili ai grupării de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu au stabilit într-o şedinţă a acţionarilor care vor fi obiectivele pentru sezonul următor ale formaţiei gorjene precum şi bugetul pentru ,,continuarea performanţei”. Chiar dacă va beneficia de un buget rezonabil, preşedintele secţiei de handbal de la Energia, Grigore Popescu, a dezvăluit că formaţia olteană nu va avea pretenţii la titlul Ligii Naţionale.

Deocamdată cea mai preţioasă medalie şi singura obţinută de handbaliştii de la Energia este bronzul. Până la aur se pare că va mai fi mult de aşteptat…

Aşteptat cu sufletul la gură atât de iubitorii handbalului gorjean, cât şi de tehnicianul Vasile Stângă, deznodământul şedinţei Consililui de Administraţie al clubului Energia a avut un rezultat previzibil. Deşi s-au spulberat visele la titlu pentru sezonul viitor, formaţia Energia Pandurii Tg-Jiu va avea la dispoziţie un buget ,,la fel ca şi cel de anul trecut”. ,,Cred că s-a dovedit a fi o şedinţa bună… Pentru că toată lumea a fost de acord că trebuie să continuăm performanţa, însă, nu putem să mărim bugetul pentru a ataca şi titlul. Referitor la buget, acesta este aproximativ ca şi cel de anul trecut aşa că vom încerca să ne continuăm performanţa începută în aceleaşi condiţii. Nu am mai aşteptat deznodământul referitor la echipa de fotbal Pandurii Tg-Jiu şi am hotărât să ne facem singuri planurile adică să ne bazăm pe resursele noastre. Sunt vremuri de criză şi încercăm să ne descurcăm şi noi cum putem mai bine.”, a dezvăluit preşedintele clubului de handbal Energia, Grigore Popescu.
Liber la transferuri, dar “rezonabile”…
Deşi este aproape sigur că se doreşte “continuarea peformanţei” la Energia, hotărârea Consiliului de Administraţie al clubului gorjean nu este tocmai pe placul lui Vasile Stângă, care aştepta un cu totul alt “răspuns”. Principalul responsabil al grupării de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu, Grigore Popescu, a ţinut însă, să precizeze că se doreşte continuarea colaborării cu selecţionerul României. Singurul amănunt care l-ar putea convinge pe Stângă să rămână la Tg-Jiu ar fi acela legat de continuarea transferurilor, la care Popescu a dat déjà “verde”, dar numai în anumite condiţii “rezonabile”. ,,După şedinţă am vorbit cu domnul Stângă, căruia i-am comunicat decizia noastră şi a rămas că se va mai gândi câteva zile pentru a se hotărî dacă va continua sau nu cu noi în aceste condiţii. Chiar şi cu acelaşi buget, domnul Stângă a primit “liber” la transferuri, dar să se încadreze în raportul valoare individuală – condiţiile noastre de buget. Dumnealui va hotărî pe cine va aduce la Energia dacă va rămâne. Ştiu că ne mai trebui încă 2-3 jucători de valoare, dar  până la urmă să se hotărească întâi dacă rămâne. Oricum, conducerea a fost în majoritate de acord în a continua alături de Vasile Stângă.”, a precizat Grigore Popescu.

O ultimă discuţie…
Aproape sătul de tatonările cu cei de la Energia, ca şi de nesfărşitele runde de negocieri, tehnicianul Vasile Stângă pare să ia în sfârşit taurul de coarne. Stângă spune că are puţine şanse să ajungă la Tg-Jiu pentru a discuta eventuala colaborare cu Energia, în schimb îl aşteaptă în aceste zile pe Grigore Popescu la Bucureşti pentru a pune în sfârşit lucrurile la punct. În acelaşi timp, vorbind despre campania de achiziţii a Energiei, Stângă a confirmat că variantele Georgescu şi Novanc au picat. „Dacă domnul Gore zice că situaţia se va rezolva eu nu am nimic împotrivă. Eu sunt deocamdată în cantonament cu echipa naţională, nu ştiu dacă voi ajunge la Tg-Jiu, dar îl aştept pe domnul preşedinte să vină la Bucureşti să stabilim mai multe. Domne, ce să o mai lungim cu dialoguri de la distanţă şi cu mesaje din astea, în principiu totul este lămurit adică cei de la Tg-Jiu ştiu foarte bine ce am cerut eu! Dacă se va rezolva acest aspect totul va fi OK şi voi rămâne, dacă nu…  În ceea ce priveşte tratativele cu Georgescu şi cu Novanc pot să vă mai spun că în acest moment nu mai vin ei, au deja alte oferte, se intersează Reşiţa de ei. Este adevărat că avem şi alte variante şi da, este vorba despre jucători români de la Steaua şi alte echipe. Nu vă pot spune numele pentru că sar alţii şi îi iau.”, a declarat Vasile Stângă.

Punctul meu de vedere eu l-am spus foarte clar. Din păcate, asta este situaţia. Am vorbit cu domnul Popescu, ştiu ce se întâmplă cu criza asta, aşa că o să mă hotărăsc în câteva zile ce voi face. Nu pot să dau acum un răspuns pentru că trebuie să mă gândesc foarte bine. În acest moment sunt şanse 50-50 % să continuui alături de Energia.”
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii