Pandurii Târgu Jiu au revenit în Liga a II-a

S-a terminat! Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a anunţat, luni, că doar o singură formaţie nu a putut obţine avizul favorabil pentru licenţiere în sezonul vitor al Liga I, însă aceea echipă este deja retrogradată alături de Pandurii: Unirea Alba Iulia.

Singura parte bună după retrogradarea Pandurilor ar fi aceea că jucătorii formaţiei gorjene ar putea fi ceva mai vioi decât au fost până acum, atunci când vor juca de dimineaţă!
Singura parte bună după retrogradarea Pandurilor ar fi aceea că jucătorii formaţiei gorjene ar putea fi ceva mai vioi decât au fost până acum, atunci când vor juca de dimineaţă!

Ultima speranţă a Pandurilor de a rămâne pe scena primului eşalon al fotbalului românesc a fost spulberată luni, odată cu anunţul oficialilor de la Bucureşti de a acorda licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I tuturor echipelor mai puţin Unirea Alba Iulia. După aproape două săptămâni de aşteptare, timp în care cei de la Pandurii se agăţau de o ultimă „minune”, i-a readus însă, cu picioarele pe pământ pe oficalii clubului de fotbal gorjean. Chiar dacă a recunoscut că nu se aştepta la o eventulă surpriză, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, s-a  declarat uimit de suspansul creat în jurul „licenţierii”. „Nu ştiam 100% dacă este vreo echipă care nu a primit licenţa din primele 14. Dar erau maxim 1% speranţe să mai rămânem în Liga I. Nu înţeleg de ce a trebuit să fie atâta secretomanie în jurul acestui anunţ. Dacă tot au obţinut toate echipele din Liga I licenţa de ce trebuia să fie secret că cele două aveau probleme pentru că oricum nu le mai afecta pentru că au retrogradat”, a declarat Condescu.

„Dăm drumul la programul pentru Liga a II-a”
În ceea ce priveşte viitorul echipei sale, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, a precizat că deja totul va fi stabilit în următoarele zile. Condescu spune că se va pregăti pentru a evolua în Liga a II-a şi în maxim două zile va fi numit şi noul antrenor. Totuşi, chiar dacă principalul favorit la banca tehnică a Pandurilor era până acum Ionuţ Popa, Condescu a dezvăluit că tehnicianul nu va mai veni la Tg-Jiu pentru că acesta nu doreşte să antreneze în Liga a II-a: „Noi dăm drumul la programul pentru Liga a II-a pe care l-am stabilit iar în maxim două zile vom numi şi noul antrenor. Avem doi tehnicieni români şi unul străin cu care discutăm acum şi vom avea tot atâtea variante de preparator fizic români şi străini. Ionuţ Popa nu mai intră în vederile noastre pentru că nu vine la Divizia B. Luăm antrenori care vin la muncă şi nu mai facem greşeala să lăsăm antrenorii să ne aducă jucători. Le dăm lotul pe care îl avem la dispoziţie şi ei să facă echipa”. Interesant este însă faptul că Ionuţ Popa nu s-a mai prezentat la antrenamentul de ieri al formaţiei UTA Arad, acesta anunţându-şi intenţia de a părăsi clubul bănăţean.

Nici măcar din B nu mai sunt şanse…
Marţi, 1 iunie 2010, s-a încheiat procesul de licenţiere privind acordarea licenţelor cluburilor din Liga a 2-a pentru sezonul competiţional 2010-2011, prin neapelarea Hotărârilor Comisiei de primă instanţă a Sistemului naţional de licenţiere a cluburilor. Au fost incluse în procesul de bază pentru acordarea licenţelor zece cluburi din eşalonul competiţional secund, pe baza clasamentului de la sfârşitul turului sezonului 2009-2010, respectiv cel mai bine clasate cinci echipe din cele două serii ale Ligii a 2-a. Comisia de fond a acordat licenţe unui număr de opt cluburi din a doua ligă de fotbal. Cluburilor FC Farul Constanţa şi ACS Săgeata Stejarul li s-a refuzat licenţa în primă instanţă. În cazul clubului FC Farul Constanţa, licenţa a fost refuzată pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv a cerinţelor stipulate de articolele 43 şi 45 din Regulamentul naţional pentru licenţierea cluburilor, ediţia 2009. În cazul clubului ACS Săgeata Stejarul, licenţa a fost refuzată pentru neîndeplinirea următoarelor criterii:
* criteriul de infrastructură, respectiv neîndeplinirea cerinţelor înscrise la articolele 23 şi 24; * criteriul de personal şi administraţie, respectiv neindeplinirea cerinţelor impuse la articolele 29, 31, 32, 35 şi 36 din Regulamentul naţional pentru licenţierea cluburilor, ediţia 2009. În situaţia în care va promova în Liga I un club care nu a parcurs procesul de bază pentru acordarea licenţei, acesta va trebui să prezinte documentaţia de licenţiere până la data de 30 iunie a.c. O decizie definitivă şi irevocabilă privind cererea de acordare a licenţei va fi luată până la data de 15 iulie a.c.