Enciclopedia digitală ”România 1918. Oameni, momente și imagini” accesibilă elevilor

Loading

 

Preoții militari au jucat un rol important în cele doua razboaie mondiale

Toți elevii din România pot avea acum acces la imagini în care pot vedea cum arăta România acum 100 de ani, fotografii de pe front, unele dintre ele animate, în cadrul Enciclopediei digitale „România 1918. Oameni, momente si imagini”. Construită sub forma unei aplicații, Enciclopedia poate fi descărcată gratuit de pe platforma romania1918.eu.

 

Enciclopedia aduce în fața elevilor, dar pune și la dispoziția părinților, peste 350 de imagini rare, provenite din colecții particulare sau muzeale, și 8 filme de epocă.

Aplicația a fost creată de Fundația Siveco, a fost lansată marți, 3 aprilie 2018, și poate fi descarcată gratuit în anul Centenarului, „ca un memento al celui mai important proiect național”, aflăm dintr-un comunicat.

Informațiile din cadrul aplicației sunt despre Istoria Românilor din perioada 1914-1922 și sunt structurate pe 4 mari capitole: Contextul general, România sub arme, Frontul de acasă, România întregită și Locuri ale memoriei.

Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului, a declarat că Enciclopedia aduce în fața copiilor „poveștile unor oameni care nu apar în manualele din care învățăm la școală, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei care au notorietate”.

Elevii au acces la hărți care le arată cum s-au modificat granițele între acești ani, unde s-au dat lupte și care era tehnologia războiului, cum arătau armele si vehiculele militare pentru luptele terestre, navale și aeriene.