Elevii Școlii gimnaziale ”Gheorghe Tătărescu” Târgu-Jiu premiați în cadrul unui proiect european

Asociația Edulifelong a organizat în data de 30 mai 2019, în cadrul proiectului Erasmus+, Stem for all, la Târgu Jiu, sesiunea expozițională a proiectului Târg de științe cu participare internațională.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a promova bunele practici în predarea științelor exacte și tehnologiilor în învățământul preuniversitar. La activitatea destinată elevilor și profesorilor preocupați de studiul experimental al matematicii, fizicii, chimiei, biologiei și TIC, au putut participa școli care și-au desemnat echipe reprezentative formate din 4 elevi (vârsta minima 13 ani) și coordonată de 1 profesor îndrumător.

La expozițiile din cadrul târgului au participat profesori și elevi din 5 școli și instituții europene: Turcia, Grecia, Italia, Portugalia, Suedia, comunicarea și prezentarea materialelor făcându-se în limba engleză.

Primele 3 echipe câștigătoare au fost premiate prin acordarea de burse Erasmus+, având posibilitatea de a-și alege țara pe care, în cursul anului școlar viitor, o vor vizita în cadrul unui schimb de experiență.

Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărescu” s-a înscris la acest Târg de științe cu două echipaje coordonate de d-na profesor Măciucă Simona, ambele reușind să îi impresioneze pe membrii juriului și să obțină burse în Polonia și Turcia.

În baza curriculumului școlar, echipajele de elevi ale unității noastre de învățământ au confecționat machete prin care au pus în evidență fenomene științifice, aplicațiile acestora bazându-se pe mecanisme simple.

Cele două echipaje premiate au avut în componență următorii elevi: Cîmpeanu Ionela, Petreuș David, Păun Cristian, Morancea Rareș și Luțaru Erika, Tătaru Elena, Cîrstoc Bianca, Dragomirescu Roberta, toți elevi ai clasei a VII-a D.

Felicitări elevilor și doamnei profesor pentru voinţa, perseverenţa, profunzimea, creativitatea, responsabilitatea de care au dat dovadă!

Adriana Rădoi