Elevii de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” în Europa de Ziua Națională

„EU JUNIOR ÎN EUROPA DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI” este proiectul internațional la care au participat zilele trecute foști și actuali elevi ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu. Proiectul, organizat de Academia Excelsior Luxemburg și Centrul Cultural Francofon Buzău, este inclus în Calendarul Activitățillor Educative din România cu participare internațională.


Elevii au avut ocazia să viziteze și să descopere patrimoniul cultural din patru țări europene : Belgia, Franța, Germania și Luxemburg. Un obiectiv important al acestui proiect îl reprezintă crearea unui prilej de dezvoltare a competenţelor de comunicare în limbi moderne și consolidarea competențelor interculturale ale elevilor.
Pe 1 decembrie,  elevii au vizitat Școala Europeană din Luxemburg și au participat la atelierele de lucru pentru schimb de idei și experiențe cu ocazia Zilei Naționale a României. Activitățile au fost organizate în limba română, limba franceză și limba engleză. La final, tinerii francofoni au susținut un mic spectacol pentru promovarea tradițiilor și a patrimoniului cultural romanesc.
Bucuria sărbătorii naționale a fost completată de mirajul frumoaselor Târguri de Crăciun din orașele Strasbourg, Bruxelles, Trier și Luxemburg unde elevii au fost cuceriți de atmosfera de sărbătoare din vitrinele magazinelor, de străzile decorate cu lumini strălucitoare și ghirlande festive.
Mulțumim pentru organizarea acestor activități doamnei profesoare de la Școala Europeană din Luxemburg, Maria Monalisa Pleșea și doamnei Liliana Ivănel, vicepreședinta Centrului Cultural Francofon Buzău.

                prof. coordonator, Liliana Călugăru