Elevii de la „Magheru” fac meditații în vacanța de iarnă

Pentru a asigura elevilor şanse cât mai ridicate în vederea promovării examenului de bacalaureat, profesorii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” asigură gratuit în această perioadă şedinţe de pregătire la disciplinele de examen : Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, Română, Informatică.

Circa 40 de elevi vin zilnic la cursurile de pregătire de la ”Magheru”
Circa 40 de elevi vin zilnic la cursurile de pregătire de la ”Magheru”

Programul de pregătire a fost stabilit cu elevii, pentru a facilita prezenta unui număr cât mai mare de elevi și a fost afișat atât pe site-ul instituției cât și la avizierele din cadrul acesteia.
Şedinţele de pregătire au loc zilnic între orele 9.00-13.00, iar elevii pot opta în vederea participării la maxim două discipline zilnic. Materia parcursă în aceste zile este cea pentru examenul de Bacalaureat. Această metodă de pregătire pe perioada vacanţelor a fost stabilită de comun acord cu părinţii elevilor şi ea vine ca o continuare la pregătirea săptămânală din timpul școlii.
Marius Buzera, directorul acestui liceu, ne-a declarat:„Nu realizăm aceste şedinţe de pregătire pentru că ne-am teme de un procent scăzut la examenul de Bacalaureat, pentru că  anii trecuţi au arătat că procentele obținute de elevii noştri sunt mult peste media judeţului, doar că vrem ca aceste rezultate să fie an de an mai mari. Până în prezent suntem mulţumiţi de interesul arătat de elevi acestor şedinţe de pregătire, în fiecare zi numărul acestora fiind de peste 40 de participanţi. De fapt roadele acestui efort nu vor putea fi observate decât la vară, când sperăm ca un număr cât mai mare din absolvenții noștri să promoveze examenul de Bacalaureat”.