N-SAT, prima televiziune de folclor din Gorj

Dacă s-au săturat de politică, accidente, violuri, scandaluri și alte violențe, gorjenii au, acum, o alternativă locală: televiziunea N-SAT TV.  Este ceva ce lipsea în Gorj și anume o televiziune axată pe promovarea și conservarea patrimoniului cultural național, în general și a folclorului în special.

N-SAT TV este un proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj, o instituție deschisă la colaborările care duc la protejarea patrimoniului național. Astfel, muzeul este gazda  pentru filmările de folclor și oferă sprijinul specialiștilor săi în ceea ce privește etnografia și folclorul, iar N-SAT TV pune la dispoziția instituției filmările ce reprezintă elemente de patrimoniu și promovează activitățile instituției.
Politica redacţională a N-SAT TV este una de educare si promovare a valorilor, a bunului simt, a respectului fata de noi înşine, de semeni si fata de natura. “Senzaţionalul” fabricat nu face parte din optica companiei atunci când se lucrează la conceperea programelor tv.

Emisia

Emisia postului N-SAT TV a început la sfârșitul anului trecut, în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2012. Echipa este convinsă că ideea acestui proiect va prinde la public, pentru că folclorul, tradițiile și obiceiurile sunt iubite de gorjeni, iar celelalte emisiuni sunt realizate cu oameni, pentru oameni, realizatorii mergând în teren, să vadă prezentul și să-și amintească, împreună cu localnicii, trecutul.
Deocamdată, N-SAT TV se poate vedea prin cablu la Târgu Jiu (prin rețeaua NEXT GEN), Bumbești- Jiu, Târgu Cărbunești, Bălănești și Scoarța, iar pe internet la adresa www.nortel-sat.ro/live.
În câteva zile se va începe emisia și în alte localități, precum: Motru, Cătunele, Glogova, Samarinești, Văgiulești, Drăguțești, Dănești, Aninoasa și Bărbătești, precum și în mai multe localități din județul Mehedinți. Urmează toate celelalte localități ale Gorjului.