Elevii de la CNTV, printre cei mai buni din țară la Geografie

 687 total views

Elevul Alexandru Mihai Bratu-CNTV- face parte din lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie 2022, de la Paris. A fost al doilea la barajul organizat la București în zilele trecute. Gorjul s-a clasat pe locul 8 pe țară la Olimpiada Națională de Geografie.

Elevii de la CNTV au obținut  rezultate foarte bune  la Olimpiada Națională de Geografie. Astfel, Mihai-Alexandru Bratu (11A) a obținut  premiul special Societatea de Geografie și  calificare în lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie, Paris 2022; Vlad-Constantin Donoiu (12G) – mențiune Ministerul Educației; Mircea-Andrei Ianăși (10B) – premiu special Societatea de Geografie. Așa cum ne-a obișnuit de atâția  ani cu rezultate bune și foarte bune, lotul a fost coordonat de profesorul Vasile Zaharia.

Elevul amintit, ca și ceilalți gorjeni care au dus județul până pe locul 8 pe țară, au avut de parcurs etapa națională unde se susțin două probe: proba teoretică – cu o pondere de 75% în punctajul final și o durată de 3 (trei) ore și proba practică – cu o pondere de 25% în punctajul final și care cuprinde: proba practică de teren, cu o durată stabilită în funcție de traseul și de punctele de observație stabilite de Comisia Centrală și de județul organizator, dar care nu poate să depășească 6 ore și proba practică scrisă, care se desfășoară după proba practică de teren și are o durată de 90 minute.