Elevii din Bălești participă la un nou proiect european

Începând cu 1 septembrie 2018, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” participă la un nou proiect european Erasmus. Astfel, în parteneriat cu patru școli din Europa, școala din Bălești va face schimb de elevi și profesori în cunoscutele ”mobilități”. Elevii din Bălești vor merge de două ori în Franța dar și în Polonia și Italia.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” participă la un proiect Erasmus cu parteneri din Franța, Italia și Polonia. Potrivit organizatorilor, vor face deplasări 20 de elevi iar alte câteva zeci vor fi implicați în activități. Tematica proiectului este una de educație culinară iar  elevii de la Bălești vor avea experiențe deosebite dacă ne gândim că unul dintre parteneri este din Reunion, afiliată Franței.

În perioada 2018-2020, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” implementează alături de alte școli din U.E. un  Proiect  Erasmus +:” European Healthy Lifestyle”. Sunt parteneri în proiect: Collège Gabriel Havez / France; Collège Les Deux Canons / France; I.C.S G. Di Vittorio / Italy și Szkola Podstawowa /Polonia.  Oaspeții străini sunt așteptați peste un an.

Cornel Șomîcu, coordonatorul proiectului din partea României, ne-a declarat: ”Ne aflăm în perioada când selectăm elevii care vor participa la deplasările în străinătate și la activitățile proiectului. După 1 noiembrie vom trece la activități deoarece acestea sunt numeroase și presupun colaborare între parteneri, comunicare prin intermediul rețelelor de socializare. Prima întâlnire directă se va desfășura la finele lunii februarie 2019 în Polonia.”