Elevii ar putea reveni în școli la primăvară

 1,274 total views

Redeschiderea școlilor  din România s-ar putea produce cel mai devreme la începutul primăverii. anului 2021. Potrivit specialiștilor medicali,  revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie,

Declarația a fost făcută la un post de televiziune de către   doctorul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta  a adăugat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severității bolii, însă aceștia se pot infecta, pot să fie asimptomatici și pot să transmită virusul altor persoane. Medicul a mai spus că riscul de expunere în interiorul școlii este foarte mic, însă problema este legată de activitățile din afara școlii cum ar fi transportul în comun.