Ediția a XVIII-a a Concursului Național ”Memorial Raul Surdoiu” și-a desemnat câștigătorii

Loading

Concursul Național de Protecția Mediului ,,Memorial Raul Surdoiu”, ediția a XVIII-a,s-a desfășurat la finele săptămânii trecute la Târgu-Jiu în organizarea Palatului copiilor. Tema concursului din acest an a fost „THE BIRDS- PĂSĂRILE” și a atras participanți din mai multe județe. Premiile sunt oferite de familia Surdoiu în memoria fiului dispărut în condiții tragice.

La această ediție a Concursului Național de Protecția Mediului „Memorialul Raul Surdoiu” au participat elevi din mai multe județe: Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Bihor, Timiș, Argeș, Botoșani, Iași, Constanța, Sibiu, Dâmbovița.  Vineri au avut loc mai multe probe în concurs: prezentări power point, referate, desene, ateliere de lucru-ornitologie. Despre această competiție, Cristina Ciolacu-coordonatorul Cercului de Protecția Mediului de la Palatul Copiilor și gazda competiției-ne spunea:  „Suntem onorați să organizăm cea de-a XVIII-a  ediție a acestui concurs. Am avut  prezente 10 echipaje din țară plus lucrări și de la alți participanți care nu au participat direct. Fiecare echipaj a fost premiat cu câte o cupă și fiecare elev a primit medalie și diplomă”, a spus profesorul Cristina Ciolacu.

Cercul de Protecția Mediului, coordonat de Cristina Ciolacu, a primit anul acesta placheta ȘCOLI PRIETENOASE CU NATURA din partea SOCIETĂȚII ORNITOLOGICE ROMÂNE, care a organizat un program cu aceeași denumire. În acest program care s-a derulat timp de un an, au participat 265 unități școlare din care 114 unități au derulat și dovedit activitățile obligatorii. La această competiție au participat doar trei Palate ale Copiilor din care face parte și cel de la Târgu Jiu. Această plăcuţă este expusă în incinta Palatului din municipiu. În cadrul acestui proiect au fost confecționate căsuțe, hrănitori pentru păsări, cuiburi artificiale. S-a urmărit venirea și plecarea anumitor specii-rândunele, berze, date care au fost strânse într-o aplicație pe telefon BARZA.