E timpul lămuririlor în politica românească

Loading

Această săptămână pare să fie decisivă în politica românească după ce USL-ul a luat decizia, foarte curajoasă dacă ne gândim la apropierea alegerilor parlamentare, de a alunga ultimele reminiscenţe ale fostei puteri portocalii, inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu. Liderii USL au realizat că nu pot aştepta în continuare ploaia de lovituri care vine necontenit de câteva săptămâni asupra Executivului şi că e momentul să treacă la ofensivă. Mai ales că această idee devine una strategică-aceea a „duşmanului comun”-în condiţiile în care USL-ul scârţâie în multe locuri din ţară pe motiv de alianţe cu PDL-ul.
Cine credea că această dispută este uşoară sau că preşedintele Traian Băsescu va demisiona cum ne tot ameninţă va avea o cruntă dezamăgire. Şi mai cred că hotărârea definitivă de alungare a preşedintelui s-a luat pe seama cazului Năstase când s-a putut vedea ferocitatea aparatului cotrocenist de a lovi într-un om învins şi căzut. Va fi de discutat în anii următori dacă un Adrian Năstase face puşcărie pentru o vină nedemonstrată juridic, unde va sfârşi un Traian Băsescu cu toate cele făcute şi nefăcute? Sunt şi alte considerente care ne arată că USL este obligată să acţioneze astfel, de la perspectivele economice la cele electorale.
Poate că şi în USL Gorj ar fi vremea unor lămuri, mai exact de a decanta unele momente întâmplate în ultimele zile în consiliile locale. S-au întâmplat lucruri nefireşti, unele cu binecuvântarea liderilor judeţeni de vreme ce nu s-au luat măsuri, iar acestea se cer analizate. Şi să ne gândim că marea împărţeală nu a început sau a debutat cu aceiaşi reprezentanţi prăfuiţi şi depăşiţi de situaţie pe care îi poţi găsi în interiorul unor partide, adevărata integrare europeană fiind şi pe viitor blocată din cauze de  resurse umane.
Revenind la evenimentele care ţin capul de afiş al presei centrale, ne întoarcem la o situaţie de normalitate prin înlăturarea din funcţii a Avocatului Poporului dar, mai ales, a unor procurori incompetenţi şi partizani gen Laura Kovesi şi Daniel Morar. Aceste instituţii, dublate de servicii secrete şi Curtea Constituţională întreţin puterea lui Băsescu. Dacă aceasta ar fi îndreptată spre lupta împotriva corupţiei, respectarea legilor şi a tuturor cutumelor dintr-un stat european ar fi fost în regulă, e vorba doar de raporturi clientelare şi de partid. Mai corect, doar PSD-ul şi PNL-ul au probleme, PDL-ul e corect şi uscat şi nu a păţit nimic niciodată.
E vremea clarificărilor şi dintr-un alt punct de vedere, aşa nu se mai poate. România nu este o ţară în care să supravieţuiască coabitările, noi ne dăm la gioale din prima clipă. USL-ul are la acest moment un sprijin electoral major care trebuie valorificat, altfel „marinarul” se va ridica încă odată în picioare. La toate acestea s-ar putea adăuga uzura şi veşnicile scandaluri privind plagiatul ca să nu privim în Europa unde criza e mai puternică ca niciodată. Dacă USL-ul ratează această oportunitate, o ratează şi România!

One Comment on “E timpul lămuririlor în politica românească”

  1. Este timpul să se facă ceva în toate domeniile….să fie oameni capabili în locurile potrivite,fiecare să facă ceea ce trebuie.Este timpul ca și-n învățământ să se ia măsurile corecte,la baza deciziilor să fie cinstea…pentru aceasta la ISJ trebuie oameni capabili din toate punctele de vedere.Succes mai departe pe toate planurile domnule director….a-ți rămas un om vertical care are curajul să spună adevărul!

Comments are closed.