Cercetători din Anglia, Spania, Germania, Danemarca, Macedonia şi Cehia la Târgu-Jiu

La începutul lunii octombrie, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu  va fi gazda unei delegaţii foarte numeroase de profesori din UE, în cadrul proiectului „Correlating school strategies to dynamics of the labour market”. Sunt aşteptaţi la Târgu-Jiu oficiali şi profesori universitari din mai multe ţări din Europa Apuseană.

CTGGM este liceul cu cea mai spectaculoasă ascensiune în domeniul proiectelor europene
CTGGM este liceul cu cea mai spectaculoasă ascensiune în domeniul proiectelor europene

În această toamnă, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”  găzduieşte o delegaţie importantă de profesori din Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Correlating school strategies to dynamics of the labour market”. Printre participanţii la vizita de studiu şi-au anunţat deja prezenţa directori de licee tehnologice, reprezentanţi ai Ministerelor  Educaţiei din Spania şi Germania, dar şi un număr de 5 cadre didactice universitare, de la universităţi de prestigiu din Anglia, Germania, Danemarca, Macedonia si Cehia.
Aceştia vor participa alături de cadrele didactice şi elevii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” la o serie de seminarii şi conferinţe, se vor întâlni cu autorităţi locale precum şi cu partenerii economici ai liceului.
Dezbaterile vor avea în prin plan identificarea acelor activităţi ce pot fi luate la nivelul unei instituţii de învăţământ pentru a asigura transferul facil al absolvenţilor către piaţa muncii locale, dar şi către piaţa muncii europene. Vor fi prezentate exemple de bune practici din partea participanţilor dar se vor prezenta totodata şi facilităţi de studii în cadrul universităţilor din UE.
Marius Buzera, directorul CTGGM, ne declara:”Dintre activităţile vizate a se realiza, pe lângă workshopuri şi conferinţe, se vor vizita locaţiile agenţilor economici parteneri, obiective de artă şi cultură din oraş şi judet şi sperăm noi şi întâlniri cu oficialităţile locale, mai ales că este probabil una dintre cele mai prestigioase delegaţii care au vizitat meleagurile noastre.”
Acelaşi Marius Buzera spunea: „A nu se confunda această acţiune cu  una Comenius. Aici activităţile sunt axate pe dezbateri, pe shimb de idei şi bune practici, încercând identificarea acelor soluţii care pot fi adaptate la nevoile şi particularităţile fiecărei şcoli.
Fapul că suntem singura instituţie din Oltenia care în acest an organizează o astfel de acţiune este o mare provocare dar totodată şi o mare responsabilitate, care nu poate decât să ne motiveze.Seminariile şi conferinţele vor avea loc în incinta instituţiei noastre, iar pentru închidere cred ca vom solicita sprijinul domnului director Marian Negrescu de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu şi al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

One Comment on “Cercetători din Anglia, Spania, Germania, Danemarca, Macedonia şi Cehia la Târgu-Jiu”

  1. FELICITARI DOMNULUI DIRECTOR MARIUS BUZERA!ESTE UN CADRU DIDACTIC DEOSEBIT,FACE CINSTE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI!OMUL SFINȚEȘTE LOCUL!

Comments are closed.