E săptămâna patimilor

Loading

E săptămâna patimilor, toată lumea încearcă să fie mânată de bune intenţii. Tot mai puţini reuşesc, însă, din păcate, pentru că problemele se înmulţesc, iar oamenii se înrăiesc, pe zi ce trece . Dacă te uiţi la un pahar, pe jumătate cu apă şi vezi jumătatea plină, însă, se cheamă că eşti optimist…  Iar aşa e cel mai bine.
Politic vorbind, a mai apărut un candidat la funcţia de preşedinte al PNL Gorj, doamna Iliescu de la Prigoria, ceea ce e foarte bine, pentru că se încurajează competiţia. Eu voi candida doar pentru funcţia de vicepreşedinte şi sper să întrunesc voturile necesare, ca să câştig. În rest, sper să îmi îndeplinesc cu succes mandatul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, până la sfârşit. Nu am alte comentarii, pentru că, aşa cum am încercat şi până acum şi cred că am reuşit, iar în perspectivă am aceeaşi intenţie, nu voi face nici un fel de declaraţii defăimătoare împotriva membrilor noştri de partid, de la PNL . Pentru că partidul trebuie să aibă o imagine curată, nu să o stricăm prin vorbe defăimătoare, care nu fac decât rău, în nici un caz bine. Indiferent de ce vor face alţii, de ce au declarat şi vor declara, eu voi merge pe această linie.
Mă întorc, deci, la sărbătorile pascale, care reprezintă un prilej de închegare a tuturor gândurilor de bine. Trebuie să fim mai buni, sau măcar să încercăm asta. Trebuie să ne pese de cei din jurul nostru şi să ştim, la rândul nostru, că şi lor le pasă de noi.  Iar dacă nu, trebuie să ne înarmăm cu răbdare şi să nu cădem în plasa răutăţii celorlalţi. Trebuie să-i învăţăm noi să fie mai buni, dacă ei nu ştiu cum să încerce să o facă. Trebuie ca binele să învingă răul, chiar dacă asta, de obicei, ştim că se întâmplă mai mult în basme. Şi, mai presus de toate, trebuie să fim optimişti, pentru că pesimismul nu duce la nimic bun.  Să ne bucurăm de sărbătoarea ce ne bate la uşă şi să învăţăm să o primim în sufletele noastre. Sfânta veste a Învierii Domnului aduce în sufletele oamenilor speranţă, optimism şi perspectiva unui viitor cu mai puţine greutăţi…