DREPTUL LA VIAȚĂ

Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – „Proiecte de mobilitate în domeniul Tineret”, program gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP)

Dreptul la viață este un proiect care se defașoară în perioada martie 2022 – iulie 2023, partenerii fiind  Asociația EUROPROTECTOR România și Fundația Inovare în afaceri pentru dezvoltarea carierei, din Bulgaria.

Proiectul și-a propus abilitarea unui grup de 24 tineri români și bulgari pentru a desfășura activități de reducere a vulnerabilității tinerilor în fața traficanților de persoane.

În perioada iulie – decembrie 2022, au avut loc sesiuni de educație non-formală, susținute de cei 24 de participanți pregatiți prin proiect cu alți tineri, perfecționându-și astfel abilitățile și cunoștințele dobândite pe parcursul mobilității. Aceste activități au vizat în principal prevenirea comportamentelor cu risc crescut și facilitarea accesului la serviciile disponibile, precum și prezentarea tehnicilor folosite de traficanți. pentru a le putea evita.

Acolo unde a fost posibil din punct de vedere tehnic, a fost vizionat filmul proiectului, realizat pe baza unor povești reale ale persoanelor întâlnite de tinerii participanți în Penitenciarul Craiova. Până acum, au fost implicați aproape 400 de tineri din România (Dolj, Gorj , Olt) și Bulgaria (județul Vidin).

În periada următoare, aceste activități vor continua, pâna la finalul lunii iunie.