Tehnologia VR – implementată din anul școlar următor într-un liceu gorjean

 623 total views

Elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, tocmai au câștigat selecția pentru a participa la ultima etapă a activităților proiectului „Activăm Viitori Lideri pentru protecția Naturii” derulat de Propark Fundația pentru Arii Protejate în parteneriat cu Administrația Parcului Național Defileul Jiului și finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Astfel, echipa liceului formată din 20 de elevi din clasele IX și X, vor participa în perioada 14-18 septembrie 2022 la o tabără de pregătire la Sălașul de Sus din Hunedoara. Aici, alături de elevi din țară vor desfășura diverse activități care vor viza . creșterea nivelului de conștientizare și de implicare a tinerilor în conservarea biodiversități, iar cei mai buni 10 elevi, vor fi selectați pentru a realiza o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles. La întoarcerea din tabăra de pregătire, elevii vor fi implicați în realizarea unui laborator de Protecția Mediului, dotat prin fnduri europene și în cadrul căruia vor trebui să proiecteze și realizeze diverse dispozitive portabile automate de monitorizare a parametrilor de mediu, bazate pe noile tehnologii și pe plăcile Arduino, care să asigure determinarea localizării geografice GPS, a temperaturii, a umidității aeruui și solului, a calității aerului, a pH-ului solului.

Aceste dispozitive vor fi folosite în cadrul activităților de monitorizare a variațiilor paramentrilor  de mediu, din cadrul ariilor protejate din Gorj pe parcursul anului școlar viitor.

Tot prin intermediul proiectului laboratorului de Protecția Mediului va fi dotat cu ochelari și tehnologie VR, dar și alte tehnologii moderne care pot să cotribuie la crelterea calității actului educational din liceul gorjean.