Dragobetele, sărbătorit la Rovinari

Ziua de Dragobete, sărbătoare tradițională a iubirii, a fost celebreată la Rovinari printr-un program folcloric, organizat de Primăria Rovinari, Casa de Cultură Rovinari și Clubul Copiilor Rovinari, din cadrul Palatului Copiilor Târgu Jiu.

dragobete-rovinariDe sărbătoarea iubirii, Dragobetele, elevii care sunt înscriși la Clubul Copiilor Rovinari au dat un adevărat spectacol de cântec și joc popular, îmbrăcați în frumoase costume populare scoase din lăzile de zestre ale bunicilor, unul mai frumos decât celălalt.
De asemenea, ei au putut dovedi că știu care este semnificația acestei sărbători tradiționale, publicul fiind încântat să constate că știu să răspundă fără nici o ezitare la întrebările legate de aceasta.
După ce au spus povestea Dragobetelui, micii artiști rovinăreni și-au dovedit calitățile vocale și pregătirea de care beneficiază la Clubul Copiilor, de la profesoara lor Emilia Drăgotoiu Nanu, cântând live în fața publicului venit să-i încurajeze și să-i admire.
Spectacolul s-a încheiat cu un frumos dans gorjenesc.
Aceasta este doar una dintre multiplele activități cuprinse în Agenda Culturală a orașului Rovinari, care, în fiecare an, marchează toate evenimentele importante din toate domeniile: tradițional, literar, istoric, etc.