Două medalii pentru Colegiul Naţional ”George Coşbuc” Motru

Loading

Elevii gorjeni din lotul olimpic al disciplinelor socio-umane s-au întors de pe meleagurile Bucovinei cu tolba plină de premii. Două locuri doi pentru elevii de la Colegiul Naţional ”George Coşbuc” constituie o încununare a muncii depuse de profesoara Constantina Negrea.
Gura Humorului a fost gazda Olimpiadei de socio-umane unde elevii gorjeni însoţiţi de  profesoara  Constantina  Negrea au petrecut o săptămână “cu totul altfel”.Pelerinajul la Mânăstirile Voroneţ, Humorului,Moldoviţa,vizita la Muzeul Obiceiurilor Populare Bucovina, plimbarea cu telescaunul pe pârtia de schi ”Şoimul” au fost prilej de cunoaştere şi agrement. În tot acest timp elevii gorjeni nu au uitat pentru ce au poposit pe aceste meleaguri.
În ciuda faptului că subiectele la toate disciplinele au fost extrem de dificile,doi dintre elevii lotului de socio-umane au obişnuit rezultate remarcabile pentru Gorj şi pentru instituţia şcolară pe care o reprezintă. Astfel, Pirvănescu Nadina Maria de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Motru, clasa a XI-a, ne-a adus medalia de argint (locul 2 cu media 9.70) la disciplina ”Logica, Argumentare şi Comunicare” şi Costea Vladimir Adrian de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Motru,clasa a XII-a,locul 2,tot argint,la disciplina Filosofie.
Elevul a participat la selecţia pentru faza internaţională, însă topica limbii engleze aplicată la textele lui Kant, Nietzsche sau Wittgenstein ne-a lăsat acasă, ratând capitala Norvegiei unde se va desfăşura faza internaţională a Olimpiadei de Filosofie, după cum ne-a declarat profesoara Constantina Negrea, cea care s-a ocupat de pregătirea celor doi elevi.