Elevii iubitori de istorie premiaţi la nivel naţional

Anul acesta, 5 elevi gorjeni au reprezentat cu cinste judeţul Gorj la cea de-a 36-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de istorie desfăşurată după 27 de ani la Iaşi. Olimpiada s-a desfăşurat într-un mediu primitor iar organizarea a fost impecabilă, fiind asigurate cele mai bune condiţii pentru elevi şi profesorii însoţitori.
La festivitatea de premiere desfăşurată în Aula Magna Mihai Eminescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a fost şi premierul Mihai-Razvan Ungureanu, fost olimpic la istorie, care după un discurs emoţionant adresat atât profesorilor cât şi elevilor a premiat laureaţii din acest an.
Din lotul care a reprezentat judeţul Gorj anul acesta au făcut parte elevii:  Dăncău Radu de la Şcoala Generală Nr 1 Motru – clasa a VIII-a, Negrea Nicolae Alexandru de la Colegiul Naţional ,,George Coşbuc’’ Motru- clasa a IX-a, Vintilescu Delia Andreea de la Colegiul Naţional ,,George Coşbuc’’ Motru- clasa a X-a, Pătraşcu Simina de la Colegiul Naţional ,, Spiru Haret” Târgu- Jiu- clasa a XI-a şi Preda Eugen Adrian de la Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu- Jiu.
Elevii au obţinut şi anul acesta rezultate deosebite aducând judeţul pe podium prin obţinerea premiului al III-lea  de către eleva Pătraşcu Simina (profesor coordonator Gheorghe Gorun) care a obţinut 98,5 puncte. Rezultate deosebite au obţinut şi elevii Negrea Nicolae Alexandru – 85 de puncte şi Vintilescu Delia Andreea- 70 de puncte coordonaţi de profesorul Negrea Nicolae  si Preda Eugen Adrian – 79 de puncte coordonat de prof. Adriana Peptan.