„Domnul Dan” candidat de Gorj

„Sper ca poporul meu să devină un popor de stăpâni, de proprietari şi să nu mai fie sclavi. Sper ca românii să se întoarcă de acolo de unde au fost deportaţi de actuala clasă politică sau de unde au plecat ei în pribegie – de la cules de căpşuni sau spălat funduri de italieni bogaţi. Sper să revină acasă, să reapară locurile de muncă dispărute de ceva vreme, să se redeschidă fabricile şi uzinele, cele 1.300 de întreprinderi distruse în ultimii 22 de ani şi mai ales să recuperăm petrolul de la austrieci, aurul de la canadieni, telefoanele de la greci şi băncile de la celelalte state străine care le-au cumpărat pe nimic”. Aţi ghicit desigur cui aparţin aceste cuvinte care, sub genericul „Senzaţional”, vor „oteviza” în curând Gorjul lui Tudor, Magheru şi Dincă Schileru, „domnul Dan” făcându-şi deja apariţia.
Iată cum lumea lui Dan Diaconescu nu este doar o lume virtuală, care a luat naştere la OTV. Fără a se mai mulţumii cu discursurile de la televizor despre „ciocoii vechi şi noi”, ea a ajuns şi aici, în Gorj, dureros de reală şi nu mai avem dreptul s-o ignorăm, să ne ferim de ea. Este lumea pe care, dacă vreţi, comunismul a lăsat-o moştenire unei perioade de capitalism sălbatic care s-a preocupat doar de reciclarea moştenirii materiale a comunismului.
Dacă vrem să scăpăm de lumea lui Dan Diaconescu, „otevizată” sau nu, ar trebui să schimbăm România, şi Gorjul. Să arătăm o altă politică şi o altă formă de responsabilitate faţă de societate.
Lumea lui Dan Diaconescu nu ne deranja prea tare cât timp era încolonată şi dusă la vot din patru în patru ani, pe zahăr, bere sau ulei şi pusă să voteze politicienii cu ştaif. Marile partide ale celor două decenii se băteau pentru această lume în demagogie şi retorică joasă. Acum însă ne deranjează că lumea lui Dan Diaconescu începe să aibă reprezentare politică şi aici, în Gorj. Dar dacă vom sta pasivi, dacă nu ne va interesa viaţa a milioane de oameni care trăiesc sub nivelul de trai decent, într-o zi, lumea lui Dan Diaconescu, tot mai disperată, tot mai flămândă, alienată şi fără viitor, va veni să-şi ceară drepturile. Sunt oameni care au pierdut continuu şi s-au îndepărtat de lumea care mergea înainte, au pierdut toate trenurile. Sunt disperaţi şi s-au însingurat, îşi vând votul pe nimic şi nu mai cred în nimeni.
„Domnul Dan” a reuşit să arate oamenilor că sistemul ciocoiesc există, este violent şi acţionează. Le-a spus oamenilor ce voiau să audă: că ar putea trăi fericiţi dacă nu ar fura politicienii. Este primul care le-a spus asta? Nu, se spune asta în fiecare campanie. Nimeni nu-i îndeamnă însă pe oameni să se educe sau să muncească mai mult. Cu atât mai puţin Dan Diaconescu pentru care doar creşterea ratingului televiziunii sale de garsonieră şi îndestularea propriului buzunar sunt prioritare.