Dezvoltarea paletei metodologice la Liceului Tehnologic Baia de Fier prin Acreditarea  Erasmus+

Loading

În perioada 23-28 octombrie 2022, 9 cadre didactice de la Liceul Tehnologic Baia de Fier au participat la încă un proiect Erasmus + KA1, al cărui partener a fost Asociația EDU2GROW, Portugalia.

Mobilitatea face parte din  Acreditarea Erasmus+, co-finanțată de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, componenta Educația Școlară (SCH), al cărui cod de acreditare este 2021-1-RO01-KA120-SCH-000042801. Coordonatorul acestui proiect este doamna director Turbăceanu Dana Simona.

Mobilitatea s-a desfășurat în Istanbul, Turcia, cursurile desfășurate fiind Inclusive classroom through ICT”  și Non formal for inclusion-using non formal education metods to foster inclusion.

Liceul Tehnologic Baia de Fier va beneficia astfel în următorii 5 ani de Acreditarea Erasmus+. Scopul acestei acreditari  este dezvoltarea de competențe privind aplicarea activităților și tehnicilor de educație nonformală în diferite medii formale pentru a încuraja incluziunea, dar și dobândirea de competențe TIC privind aplicarea tehnologiei în diferite medii educaționale pentru a îmbunătăți motivația elevilor.

Liceul Tehnologic Baia de Fier este interesat de dezvoltarea paletei metodologice a profesorilor, conştientizarea eficienţei jocului şi activităţilor holistice (care implică fizicul, psihicul şi intelectul) care sunt de nelipsit în dezvoltarea şi diversificarea metodelor de predare.Învățarea nonformală este cea care depășește pragul școlii pentru a ajuta la formarea unor indivizi valoroși pentru societate.  

Cursurile interactive au inclus o mare varietate de exerciţii, începând de la jocurile de cunoaştere până la exerciţiile de negociere, încredere şi de cooperare. Cadrele didatice s-au familiarizat și cu diverse aplicații web ce pot face lecțiile mai atractive și interactive, scopul acestora fiind de a introduce participanţii în metodele şi eficienţa învăţării experienţiale și nonformale. Educația nonformală oferă cadrul în care elevul poate să descopere lucruri noi despre sine și despre lumea din jur, să trăiască experiențe inedite, să-și dezvolte noi abilități și să-și contureze un set de valori care să-l ajute să evolueze pe plan personal și profesional.

            Obiectivele proiectului Erasmus + avute în vedere sunt:

• să împărtășească cele mai bune practici și să transfere cunoștințe și metode între diferite zone culturale și diferite vârste ale cursanților cu privire la succes, inclusiv abordări;

• să dezvolte instrumente (un joc digital, un portofoliu electronic, povești digitale) despre modalități de aplicare a tehnologiei în educație pentru diferite grupe de vârstă;

• să dezvolte competențele participanților de a asigura construirea armonioasă a grupului (ținând cont de provocările de diversitate) și de a transforma clasa ca grup într-o echipă prin utilizarea dinamicii de grup non-formale;

• să-i ajute pe profesori să înțeleagă diferitele realități ale elevilor și să le integreze mai bine în clasă;

• să fie mai conștienți de problemele de incluziune în diferite culturi;

• să furnizeze instrumente care să ajute la crearea de legături între elevi și profesori într-un mod în care fiecare elev să se simtă inclus;

• să promoveze utilizarea instrumentelor tehnologice în lupta împotriva excluderii persoanelor cu mai puține oportunități;

• promovarea cooperării europene în domeniul educației în cadrul programului Erasmus+ prin construirea de parteneriate.

La finalizarea cursului, profesorii participanți au primit Certificate de formare, Europass-uri si Learning Agreement-uri care atestă calitatea implicării lor în propria formare.

One Comment on “Dezvoltarea paletei metodologice la Liceului Tehnologic Baia de Fier prin Acreditarea  Erasmus+”

  1. ,,Dezvoltarea paletei metodologice” este o tinta SUBLIMA dar care din fericire lipseste cu desavarsire dintre preocuparile scolii. Ca exprimare este totusi ceva comic si tragic in acelasi timp ceea ce m-aamuzat teribil! Reusita de a fi DASCAL adevarat , asta ar fi o tinta mai necesara ! Nu esti de aceeasi parere Redactore care esti?

Comments are closed.