Dezamăgiri politice

Tot mai mulți români ies în stradă și cer demisia actualei guvernări, motivul fiind de regulă unul social. Sunt în stradă pensionarii, minerii, polițiștii, sindicaliștii din diverse domenii și, cel mai probabil, protestele se vor accentua în următoarea perioadă pe măsură ce puterea politică se va eroda. E greu de crezut că actuala coaliție guvernamentală va reuși să păstreze Puterea patru ani cu actuala modalitate de guvernare, contradictorie și provocatoare. Anumiți miniștrii dovedesc pe zi ce trece că nu au ce căuta în domeniul public, țara nu este o firmă în care cineva să taie și să spânzure. În numele unor competențe care nu le au, miniștrii noii coaliții nu performează deși suntem într-o perioadă  în care este vital  ca liderii respectivi să fie cea mai bună alegere și nu rezultatul unor combinații politicianiste.

Paradoxal, miniștrii cu o prestație lamentabilă provin dinspre USR, partid care se află pentru prima dată oficial la guvernare. Motivul? Nu doar că miniștrii respectivi și-au delegat sarcinile, fiind practic într-un concediu plătit de stat, dar tensionează inutil societatea cu măsuri și declarații menite doar să stârnească polemici. E greu de crezut că miniștrii de tip Voiculescu, Năsui, Stelian Ion, vor urca vreun moment în simpatia publică deoarece nu-i recomandă decât sprijinul politic necondiționat din partea unui lider compromis de afacerile cu fonduri europene.  Fără realizări personale, controversați, conflictuali, miniștrii respectivi pot aduce eșecul unei întregi guvernări pentru că girează ministere importante. Dacă cineva crede că va fi suficientă în continuare propaganda ”anti” orice se înșeală amarnic, guvernanții trebuie să înceapă  să construiască ceva și aici s-ar putea să apară mari probleme. Greșelile le vede toată lumea, de aici și gradul de susținere, soluțiile par o ”rara avis”. Deja bucureștenii au început să realizeze despre consecințele votului politic la alegerile locale și unii dintre ei, care nu vor mai suporta gunoaiele, aroganța , pot alege să se mute sau să iasă în stradă.

Actuala coaliție mai are o mare problemă, ca și guvernarea PSD din 2017 există  o agendă secretă. Vorbim practic de o inducere în eroare a electoratului care a fost asigurat că nu va urma austeritatea deși, ne-a spus chiar premierul, programul electoral nu se pune la socoteală pentru că e doar o minciună.  Dragnea  a mințit cu  Justiția,   actuala  Putere  are alte  priorități  pe care le-a ascuns cu grijă, așa că reacțiile oamenilor sunt îndreptățite.  Doar că românii  au început  să realizeze că nu trebuie să mai aibă răbdare  cu politicienii mincinoși, ineficienți  și, probabil, corupți, dacă ar fi să ne luăm după ”tunurile” din pandemie. Cum raportarea la cazurile instrumentate de DNA nu poate fi un reper,  procurorii au făcut prea multă politică,  ca și cetățean m-aș raporta mai mult la presa românească. Peste tot sunt probleme  dar politicienii, indiferent de culoare, vor trebui să facă performanță ca să fie acceptați. Cine nu înțelege acest lucru va intra la capitolul dezamăgiri deși poate ar fi trebuit să mai aibe timp de confirmări.