Declaraţie a primului-ministru Victor Ponta

Loading

În calitate de Prim-Ministru al Guvernului României, ţinând cont de importanţa situaţiei politice actuale, precum şi de angajamentele democratice pe care ni le-am asumat, doresc să transmit un semnal public referitor la asigurarea independenţei Curţii Constituţionale din România.
Din această calitate, vreau să somez toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a Preşedintelui României – indiferent că vorbim de preşedintele suspendat, de Parlamentul României sau de partidele politice din România – să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii. Apreciez în mod deosebit dacă acest apel va fi urmat de toate partidele parlamentare, fie că este vorba de PSD, PNL, PC, PD L, UDMR sau UNPR.
Este necesar ca, în acest moment complicat, care urmează unui referendum extrem de important, toate părţile implicate să se abţină de la orice declaraţie care poate fi interpretată ca presiune sau tentativă de influenţare a deciziilor Curţii Constituţionale. Este necesar să se evite orice tentativă de întâlnire sau contactare a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru a nu se interfera asupra deciziilor acestei instituţii.
Personal, am garantat în faţa Comisiei Europene şi în faţa partenerilor internaţionali ai României cu privire la independenţa Curţii Constituţionale, precum şi că nimeni nu va încerca să influenţeze deciziile acesteia sau să conteste deciziile acesteia.
Suntem cu toţii datori să demonstrăm că tratăm în mod responsabil şi serios independenţa Curţii Constituţionale, precum şi cărespectăm întocmai deciziile acesteia.

One Comment on “Declaraţie a primului-ministru Victor Ponta”

  1. Ponta? cel care este impotrica Legii 221/2009? Cum se spune de obicei. Scapi de dracu si dai de ma-sa. Cam asa se intampla in Romania. Un hot pleaca si vine altul.iar cei ce muncesc, aduna de pe jos. O grupa de hoti care nu se satura sa fure poporul roman.

Comments are closed.