Dacă îi joi, îi Bumbeşti Jiu

Loading

Adică filmu cu cel alb si cel negru în varianta autohtonă (că şi aşa compartimentul cultură n-are program de activităţi)
…Ăla bun,.. fu ăl din fruntea satului, că mult se străduia să aibă Obştea de toate. Nu avea linişte de câte idei de bine îl năvăleau:
Să le pună borduri (ce contează că sparge ţugulanu motoru’ la maşină, să mai meargă şi pe jos).
Să facă parcări ecologice (ce conteză că-şi rup copiii picioarele în alveolele ce trebuiau umplute cu pământ, să mai stea şi acasă).
Să-i distreze, că de, la Primărie ‚‚este’’ oameni simţitoriu’ la nevoile culturale ale norodului (ce contează că o treabă de zece lei, dacă are ţidulă, o plăteşte cu o sută, că de… actele acoperă viii şi restu’ nu mai contează, mai ales când vistiernicu’ îi mână-n mână cu împăratu’).
Să le cumpere camion de 20 de tone, cu 90.000 de euro de parcă ar da banii de la el din buzunar, că doar acu-i campanie electorală  şi luăm ochii românului cu uliţele pietruite (ce contează că până atunci oamenii stau cu noroiul în prag ).
Să asaneze cimitiru’, că plutesc morţii de zici că a venit ziua de apoi (nu-i cazu’, că mai e până la alegeri şi atunci e momentul, eventual mai şi participă împăratu’ la o slujbă, două, să vadă alegătoru’ ce sensibilos e jupânu’ ).
Ăia răi, sunt piticii care nu-l lasă, nu-l înţeleg în ideile mătreţe pe care le are că de, sunt proşti şi nu pricep. Mai mult decât asta! Piticii sunt şmecheri, nu plătesc taxe, se orientează, fură, nu muncesc, se dau răniţi, se cred deştepţi, ceea ce nu se permite.
Noroc cu împăratul că vede tot, ştie tot (că de aia a făcut dosar la toţi cei ce nu merg în cadenţă, după cum cântă el, iar ce nu ştie el cunosc iepşoarele lui năzdrăvane care doar la un semn se dau peste cap şi află) şi-i atinge când nu-i convine ceva.
Acesta este un pamflet! Să ne mai descreţim frunţile, noi cei care trăim în linia întâi a vieţii, fără interfaţă… bugetară, noi cei care dăm salarii şi lor, noi cei care ne împrumutăm ca să le dăm lor, noi micii… privaţi cei care pentru tot ce facem pentru ei nu vrem decât RESPECT.