Cupa Gorjului- Seat, la Rânca

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc, la Rânca, etapele a IX-a şi a X-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, organizată de Clubul Sportiv AUTOCOREX din Târgu Jiu. Cele două competiţii au fost câştigate de Daniel Onoriu şi Silviu Dumitrescu.

raliu-ranca„Cupa Gorjului- Seat”, etapele a IX-a şi a X-a, s-au desfăşurat în perioada 11-13 septembrie 2009, în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, care se organizează în diferite locaţii ale ţării.
Din cele 43 de echipaje înscrise, 37 au terminat cursa, celelalte având probleme tehnice sau ieşind în decor, fără să aibă loc, însă, evenimente cu urmări grave.
Etapa a IX-a, care s-a desfăşurat vineri, 11 septembrie, l-a avut câştigător pe Daniel Onoriu, care nu a reuşit, însă, să participe şi la a doua etapă, din cauza problemelor tehnice ale maşinii sale. Etapa a X-a, care a avut loc duminică, a fost câştigată de Silviu Dumitrescu. Pilotul Titi Aur a trebuit să renunţe la cursă, pentru că i s-a spart motorul.

Organizator- concurent
Preşedintele Clubului Sportiv AUTOCOREX, pilotul gorjean Constantin Ciufrilă, a participat la raliul organizat de el însuşi de trei ani încoace, ocupând locul IV la grupa H. Acesta s-a declarat mulţumit de modul cum s-a desfăşurat acţiunea, chiar dacă eforturile au fost mari, ţinând cont de criza economică din acest an: „vremea a ţinut cu noi, covorul asfaltic e nou, iar toată lumea a fost mulţumită: organizatori, concurenţi, arbitrii. Nici măcar criza n-a reuşit să ne dea planurile peste cap, chiar dacă ne-a fost foarte greu, problemele economice prin care trece orice firmă sau organizaţie în această perioadă nereuşind să ne facă să renunţăm la competiţia programată la Rânca. ”

SEAT, implicat în competiţie
Competiţia de la Rânca se desfăşoară sub genericul „Cupa Gorjului- SEAT” de doi ani încoace, de când firma COREX, condusă de acelaşi Constantin Ciufrilă, a devenit reprezentanţă SEAT pentru Gorj. De asemenea, SEAT a avut o maşină expusă la competiţie, iar arbitrilor le-au fost puse la dispoziţie maşini ale acestei mărci.