Băleşti: Sărbătoare dedicată Sfintei Maria Mică

Desfăşurate în perioada 6-8 septembrie 2009, ZILELE COMUNEI BĂLEŞTI au însemnat un maraton de activităţi sportive, culturale şi de tineret. Manifestările au ajuns la cea de-a treia ediţie şi au antrenat sute de locuitori. Sfânta Maria Mică este hramul satului Ceauru din comuna Băleşti.

15 cupluri din Băleşti au sărbătorit 50 de ani de căsnicie
15 cupluri din Băleşti au sărbătorit 50 de ani de căsnicie

Aşa cum am anunţat la timpul potrivit, manifestările au debutat duminică, 6 septembrie 2009, cu o şedinţă festivă a Consiliului Local Băleşti în care primarul Aristică Paicu a trecut în revistă trecutul istoric al acestei aşezări dar şi principalele realizări ale ultimilor ani. În aceeaşi zi, la Biserica Ceauru s-a desfăşurat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi din comuna Băleşti dedicată celor 15 cupluri din comună care au serbat 50 de ani de căsnicie. În aceeaşi seară, pe Baza Sportivă a comunei au evoluat Ansamblul BRĂULEŢUL şi formaţia condusă de Emil şi Nicoleta Lăcătuşu. Nu a lipsit, în fiecare seară de sărbătoare,  hora satului.
Cea de-a doua zi a fost dedicată întrecerilor sportive dar şi unor acţiuni culturale la Şcoala Generală Ceauru. Cele două acţiuni organizate de Şcoala Generală Ceauru au fost: „Momente din istoria localităţii Băleşti”-sesiune de comunicări prezentată de membrii Cercului de Istorie „Antonie Mogoş” şi de cadre didactice de la această şcoală şi „Monumente ale comunei Băleşti”-album de imagini electronice ale principalelor obiective istorice şi turistice realizate de elevii de la Şcoala Generală Ceauru, prezentate cu ajutorul videoproiectorului.
În ziua a treia a manifestărilor, Sfânta Maria Mică, s-a desfăşurat o paradă a trăsurilor de epocă prin satele comunei şi un concurs de miss. Nu a lipsit hora satului şi focul de artificii, o obişnuinţă la Băleşti.