Cum prinde ”fenta” la români?

Fenta, minciuna, manipularea, într-o expresie ”fake-news-ul” prin Românica, prinde la conaționali ceva de speriat. Cu un popor îndobitocit de griji și cu o instrucție din ce în ce mai slabă, România alunecă cu fiecare zi  spre lumea a treia a relațiilor internaționale, o democrație de tip sud-american unde, din fericire, lipsesc crimele. Românii sunt tot mai creduli și dau tot mai multe cecuri în alb unor politicieni care spun doar că fac bine sau unor funcționari care bagă banii statului în imagine. Am ajuns la vremea lui nea Mărin, dacă la televizor ne spune că plouă noi să purtăm umbrelă  pe soare, fără să privim în sus. Așa am ajuns țara cea mai coruptă din Uniunea Europeană dar cu cel mai bun procuror anticorupție din Europa care lucrase, bineînțeles, …pe lună!

Până a ne lămuri cum stă treaba cu coronavirusul, astăzi abordăm imensa manipulare a pensiilor speciale. Prosteala a atins asemenea cote încât auzi profesori, doctori, ingineri cu diplomă, ce să mai vorbim despre cei de pe Facebook, că România scapă de toate problemele financiare dacă taie sau impozitează pensiile speciale. Nimeni nu vede că nu bate nimic, că e vorba în majoritate de pensii de serviciu, că doar ”șmecherii”-niște procurori și judecători care au speculat legea-și-au tras pensii speciale nesimțite, militarii și polițiștii având o medie undeva de 4000 de lei pe lună. O imensă parte a societății românești nu vrea decât să moară capra vecinului, adică să se taie sau să dispară pensiile speciale (de serviciu), nu să crească propriile lor pensii și salarii. Politicienii au speculat acest val deși, întotdeauna și pe toată planeta, militarii au statut special și, ca urmare, pensii de serviciu. Unii pun pe Internet acum că au tăiat/impozitat pensiile speciale deși singurul plan este destructurarea CCR și Avocatului Poporului, ultimele redute de opoziție în imensa masă de aplaudaci ai guvernării.

Rămâne problema pensiilor magistrațiilor, meritate  sau nu, calculate mai mult sau mai puțin legal, o castă privilegiată dacă mă întrebați pe mine! Cei care acum vor să le taie pensiile magistraților sunt tot ăia care ieșeau în stradă să îi apere ca să nu răspundă când greșesc? Aceștia nu vor accepta niciodată să piardă un drept câștigat și au dreptate pe lege și pentru că ei aplică legea. Chiar dacă prin absurd  CCR-ul ar spune că legea este bună, încalcă Constituția și alte legi, magistrații își vor recăpăta drepturile în instanță cu mult mai multe costuri pentru români. Bineînțeles, vom putea asculta în continuare un cretin isterizat care întreabă Avocatul Poporului de ce respectă legea, un altul care cică gândește pentru toată nația dar nu scoate decât scrâșnete și înjurături, sau ne punem și noi mintea la treabă să aflăm ce i-a apucat pe ”intelectuali”?

A, și ca să fim clari, pensiile de serviciu sunt necesare și nu sunt nici nesimțite, cele speciale sunt și una și alta. Și nu acolo găsește banii Orban pentru orice nu vrea să plătească!

One Comment on “Cum prinde ”fenta” la români?”

  1. Da,da…..darlada dirladada…..pensii speciale ,academii speciale unde poti primi retributii speciale ,pt.ca esti”om de stiinta” , bunaoara un horticultor scrie o carte despre aplicatiile tranzistorului bipolar ,iar la initiativa altor doi oameni de stiinta ,acest stimabil domn primeste titlul de om de stiinta in academia silcoanelor…..pensiile speciale au aparut ca urmare a santajului practicat de Justitia Romana asupra politicienilor romani recunoscuti pt. talhariile lor….Statul Roman trebuie sa suporte asaltul fara opreliste a copiilor lui ,modelul fiind Revolutia Franceza ,numai ca idealurile au fost inlocuite cu bani ,multi bani….pt. aceste pensii speciale ,unele dintre ele atingand nivelul a 50 de pensii medii pe puncte au fost gasiti bani ,inflatia a doborat doar pe aia care dupa 40 de ani au 1500 lei lunar…..politicienii romani au asigurat un trai decent angajatilor asa ziselor institutii de forta asigurandu-le pensii mari de la varste fragede ,motivatiile fiind diverse , solicitare excesiva neuronala a omului muncii de pe mosia statului ,plantarea democratiei cu AKM in muntii Afganistanului , munca grea la recoltarea spagii din traficul cu minore si droguri ,munca epuizanta din domeniul strategiilor energetice,unde se incearca inlocuirea energiei intunecate cu lignit gazeificat ,iar antimateria cu apa fiarta…

Comments are closed.