Cu Privatul pe Bugetar călcând!

Deși criza sanitară nu a ajuns la apogeu, România are deja peste un milion de cetățeni care au rămas fără serviciu. În timp ce Guvernul se face că ajută pe toată lumea, cetățeni și firme, țara riscă intrarea în colaps, mai ales dacă privațiunile presupuse de coronavirus vor continua. Știm deja că țara este închisă până la jumătatea lunii mai 2020 însă este greu de explicat de ce unele sectoare s-au oprit prin decizia patronilor deși  existau și comenzi și forță de muncă disponibilă. Ne-am luat toți concediul pe care nu ni-l puteam permite din punct de vedere economic și suntem pe cale să intrăm din criza sanitară în cea economică, măsurile anunțate de Guvern pentru sectorul privat fiind doar praf în ochi, adevărații beneficiari-multinaționalele-putând rezista bine-mersi în această perioadă și fără ajutor românesc.

Ca să-și justifice incompetența, Florin Câțu este o glumă(amară) de ministru de Finanțe, guvernanții și o parte a sectorului privat au relansat teoria pedelistă cu Bugetarul care ”suge sângele” Privatului și că de aia nu sunt bani pentru susținerea sectorului particular pentru că merg la bugetari. Lăsând la o parte faptul că greul luptei cu pandemia îl duce Sănătatea, Poliția, Jandarmeria, Armata etc, toate sectoare bugetare, manipularea are rolul de a da o țintă pentru nemulțumirile sectorului privat. S-a mers până acolo încât un individ dubios ca Mihai Daraban, șeful peste IMM-uri să ceară tăierea salariilor în sectorul bugetar și nu bani mai mulți pentru sectorul privat. Aparent e o prostie dar ”patronul” Daraban și alți sute de mii de ”patroni” ca el au o țintă mult mai importantă, nu firmele proprii-doar au trimis oamenii acasă pe banii statului-ci reducerea salariilor în sectorul bugetar care să permită reduceri în privat. Oamenii care lucrează în sectorul privat, cei mai mulți pe salarii de mizerie, sunt ușor de manipulat de ”patron” mai ales când văd că după mult mai multe ore de muncă decât spune legea, pleacă acasă cu bani puțini. Că firma ”patronului” nu își permite un salariu mai bun dar averea acestuia crește colosal, e un paradox românesc și e bine să mai deschidem ochii câteodată!

Ce ați zice dacă acum ar fi trimiși acasă fără nici un leu toți angajații ai căror patroni ”au uitat” să plătească contribuțiile stopate la sursă. Ar fi Revoluție! Ar trebui să avem mulți Darabani în pușcărie pentru încălcarea legii. Tot așa ar trebui arestați patronii evazioniști, cică tot din cauză că sunt împovărați, deși nimeni nu a priceput de ce se ”sacrifică” acești antreprenori. Întorcându-ne la bugetari, unde sunt  destui care ar putea să plece acasă, aceștia sunt coloana vertebrală a unui stat contemporan. Chiar dacă Nicu Manivelă sau Ilie de la Sculărie se cred indinspensabili, că ei produc și poate chiar o și fac, fără doctori, profesori, militari, polițiști ș.a., un stat nu poate funcționa. Și apropo, cu această criză am mai văzut ceva, sectorul bugetar dă de muncă la 2/3 din sectorul privat românesc, o fi bine? Antreprenorii noștri de mucava așteaptă tot comenzile statului și așa finanțează corupția. Dar asta cu altă ocazie!

3 Comments on “Cu Privatul pe Bugetar călcând!”

  1. Logica dvs, e fara cusur domnule profesor, dar practica va omoara…..bunaoara ilie de la scularie care de fapt in lume e cunoscut drept Gica de la scularie, in drept ”este” doi……Gica de la scularie cu salariu de mizerie ,patronul lui fiind putred de bogat, motivatia se regaseste in contractele oneroase pe care acest patron le-a incheiat cu statul roman ,de multe ori lucrarile efectuate si platite din bugetul statului sunt fictive sau de proasta calitate …..din comisioanele platite de acest tip de patron catre o parte din bugetarii fara de care nu ar exista ”statul romanesc”,a aparut oligarhia romaneasca, o categorie sociala care ucide lent dar sigur Romania……al doilea Gica de la scularie are leafa mai buna decat primul,patronul lui vinde la export ,se fereste ca dracu’de tamaie de lacomia bugetarului roman…..cu toate ca acest tip de patron,de regula [si] cetatean a altei tari aduce bani la bugetul statului din afara tarii, el nu va investi profitul in Romania ,stie ca tara asta a cazut prada omizilor paroase,neavand viitor……pe tatal celor doi Gica il chema tot Gica, era secretar de partid la organizatia PCR pe sectia scularie……era un artist desavarsit ,a reprodus in mii de exemplare operele din Targu-Jiu ale celebrului Brancusi ,realizate din bronz ,otel inox si aliaje crom nichel…..aceste orori culturale pot fi gasite in numar mare in casele unor bugetari si demnitari gorjeni care emit pretentii la conexiuni de feed back cu lumea culturala universala ,cultura romaneasca fiind prea stramtorata pt.pozitia lor de casta…….in tara asta napastuita exista totusi si patroni extremi de productivi , provin din randul bugetarilor ,ei patroneaza retelele de trafic de carne vie,iar ca bugetari lucreaza prin Politie, Parchet ,Vama, Penitenciar de regula din pozitia de sef…….Sunt si alte tipuri de bugetari ,ma refer la aia care ajuta pe tinerii romani sa nu stie tabla inmultirii la varsta majoratului,adevarati patroni de catedra……cred ca si inversul are cam aceiasi valoare….”Cu Bugetarul pe Privat calcand!”

  2. Observațiile sunt corecte dar nu contrazic ce spun eu, ci adaugă la ce am spus eu. Toți acei bugetari și, mai sunt și alții, se ”descurcă” indiferent de epocă. Cât despre învățământ, se pare că SUPRACETĂȚENILOR din Diaspora nu le trebuie la cules de căpșuni sau la votul unanim pentru așa-zisa Dreaptă românească!

  3. Ar fi o blasfemie sa contrazic gazda,,,,,,Sarajevo pe la inceputul anilor 2000 ,un grup de industriasi vor sa cumpere matrite si alte dispozitive de la o uzina ,proprietate a statului iugoslav,uzina fusese inchisa la inceputul razboiului si sigilata…..combatantii nici macar nu gandisera ca ar putea s-o jefuiasca….pe pereti puteau fi observate urmele de schije si gloante….au fost negocieri dure intre reprezentantii statului iugoslav si cumparatori ,marfa fabricata pana in 1992 ,fiind vanduta[uzina nu era altceva decat o scularie, numai ca pe muncitori nu-i chema Ilie sau Gica ,probabil Goran de la scularie ,care putea fi deja mort….] la un pret corect, cateva mii de dolari pt .un dispozitiv de complexitate medie ,cantarind cel mult 200kg……..tot la inceputul 2000 in Romania ,la o fabrica de automobile de teren ,matrite ,scule, dispozitive sunt vandute cu 90 de dolari tona ,acestea fiind elemente produse de sectia Scularie a uzinei ,avand complexitate mai ridicata decat cele fabricate in Bosnia….in Romania nu a venit vreun specialist roman sa negocieze marfa destul de sumpa facuta de sutele de Gica sau Ilie sculeru’ sau ingineru’ ,totul fusese aranjat prin cotloanele intunecate ale guvernului” romanesc”, sub directivele nemijlocite ale demnitarului roman,mare patriot si decorat cu Steaua Romaniei…..

Comments are closed.