Cu legea pre lege călcând!

În aceste zile a revenit în actualitate subiectul Universitatea Craiova doar pentru ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să îşi legitimeze frauda. O clică de reprezentanţi ai cluburilor care au aruncat fotbalul românesc în cea mai mare criză de când se joacă cu mingea rotundă  pe la noi au fost de acord să scoată din fotbal istoria, adică Universitatea Craiova. Motivul, demonstrat de toată lumea, e o vină închipuită pentru a se da o lovitură de 25-30 de milioane de euro. Mai mult, echipa „unei mari iubiri” a fost scoasă din istoria participărilor europene prezentată în programul de la finala Europa League, unde înainte de 1989 doar Miliţia şi Armata au existat! Dacă ar mai fi trăit Adrian Păunescu mai murea odată!
Şi totuşi, în România nu se întâmplă nimic! În orice ţară normală, chiar şi în România când nu este vorba de mafie, scoaterea unui bun de sub sechestrul Fiscului se pedepseşte cu închisoarea. Aşa s-a întâmplat la Craiova, jucători de multe milioane au fost scoşi de sub sechestrul impus pentru datoriile lui Mititelu şi daţi „degeaba” lui Becali şi Nicolaie. Statul care pe un amărăştean îl execută în secunda doi nu face nimic la fotbal pentru că aici decide politicul. Cum altfel ar putea să se mai afle în libertate şi cu putere de decizie indivizi ca Sandu şi Dragomir?
Avem un nou ministru al Justiţiei, în curând o nouă conducere a Parchetului şi DNA-ului, îmi e teamă că aici nu se va face nimic pentru că Statul e totdeauna cel păgubit. Dar iubitorii de fotbal şi de Craiova, nu puţini în Oltenia, ar putea sancţiona prin vot o guvernare care nu este în stare să instaureze legea în fotbal. Dacă în Anglia s-ar lua cineva de Manchester sau Arsenal, mai ales în condiţiile în care legea de la noi dă dreptate Universităţii, ar fi lupte de stradă iar politicienii implicaţi ar fi compromişi definitiv. La noi, craiovenii îl votează pe puşcăriaşul de Solomon ca primar iar reprezentantul USL, probabil cu acordul Bucureştiului, nu vorbeşte pe acest subiect dureros. Dacă votul craiovenilor e o opţiune personală a lor, aplicarea legii ar trebui să fie preocuparea guvernanţilor.
Pentru USL cazul Universitatea Craiova poate fi simbolul aplicării legii sau o piatră de moară. Poate milioane de români vor constata în toamnă că Sandu şi Dragomir sunt tot acolo pentru a ne da o campioană mincinoasă şi vor vota…altfel. Cunosc oameni, inclusiv în Gorj, care sunt în doliu pentru echipa dragă de un an de zile. Dacă echipa e greu de refăcut iar banii s-au împărţit pe sub masă, toţi vor pedepsirea vinovaţilor. Dacă acest lucru nu se va produce, şi sunt semne tot mai evidente că DNA-ului i s-a pus botniţă în singurul caz anchetat pe bune, singura opţiune rămâne votul. Asta dacă ar mai exista alternativă!