CSM Târgu Jiu – Laguna București 91-74

Loading

 

CSM Târgu Jiu a înregistrat sâmbătă, 16 decembrie, cea de a treia victorie consecutivă din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce a trecut fără probleme de Laguna București, scor 91-74. Meciul a contat pentru etapa a 13-a, iar baschetbaliștii grupării gorjene au ajuns la cel de-al 5-lea succes stagional. Bosniacul Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 25 de puncte marcate, iar americanul Dimitrius Underwood a terminat partida cu un triple-double. 

Sub privirile președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, dar și a antrenorului federal, gorjeanul Claudiu Fometescu, CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont o nouă victorie, la capătul unui meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte a sa. Doar în prima parte a meciului, oaspeții de la Laguna au pus ceva probleme pe tabela de marcaj, dar baschetbaliștii lui Kresimir Basic au gestionat foarte bine finalul primei reprize, dar și partea secundă a meciului. Gorjenii s-au impus în toate cele patru secvențe ale partidei. Pe sferturi scorul a fost 20-16, 23-20, 24-18, 24-20. 

Contribuțiile jucătorilor

CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Octavian Popa Calotă, Ethan Wright, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg și Arsenije Vuckovic. 

Dimitrius Underwood a deschis tabela din Sala Sporturilor cu o aruncare de 3p. Oaspeții au dat imediat replica, tot cu o reușită de 3p. Dimitrius Underwood a punctat din nou, de această dată de sub panou, dar Laguna a egalat imediat. Mai mult, oaspeții au preluat conducerea, după o altă reușită de 3p, a fostului jucător de la CSM Târgu Jiu, Octavian Ilie, scor 5-8. Și-a intrat însă în rol Arsenije Vuckovic, care a egalat situația pe tabelă, scor 8-8. Oaspeții au început mai curajos și au ajuns la +4 pe tabelă, scor 8-12. Noam Weinberg a scuturat plasa de la 3p, Popa Calotă a marcat de sub panou, iar Arsenije Vuckovic a răsturnat scorul, 15-12 pentru gorjeni și bucureștenii au cerut time-out. Au și punctat la revenirea pe parchet, pentru 15-14, dar Arsenije Vuckovic și Cameron Oluyitan au înschis primul sfert la 20-16 pentru CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul 2, cu două coșuri marcate de la distanță, reușite de Dimitrius Underwood și Cameron Oluyitan, dar și o reușită de sub panou, semnată Ethan Wright, pentru 28-19. Bucureștenii au avut câteva minute bune, practic cea mai bună perioadă a lor din meci, în care au reușit să revină la conducere, scor 28-32. Arsenije Vuckovic și Etan Wright au redus diferența la doar un singur punct, scor 33-34. A fost ultima dată în meci când oaspeții au condus pe tabelă. Bosniacul Arsenije Vuckovic a fost de neoprit până la finalul primei reprize, timp în care și-a mai trecut în cont alte 8 puncte. CSM Târgu Jiu a câștigat și sfertul 2, cu 23-20, și-a intrat la cabine la +7, scor 43-36.

Sfertul 3 a început cu reușita de la interior a lui Noam Weinberg, pentru 45-36. Arsenije Vuckovic, cu mare poftă de joc, a reușit să înscrie și de la 3p, pentru 48-38. Ethan Wright, cu o nouă aruncare de 3p și Dimitrius Underwood, de la semidistanță, au menținut avantajul de 10 puncte al grupării gorjene, scor 53-43. Oaspeții au dat semne de revenire și s-au apropiat periculos pe tabelă, scor 54-52. Kresimir Basic a simțit pericolul și-a cerut timp de odihnă. La reluare, Noam Weinberg, Jalen Dupree și Dimitrius Underwood au adus liniștea în tabăra gorjeană, scor 61-52, și-a fost rândul oaspeților să ceară time-out. La reluare, tot baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au fost cei care au marcat. Ethan Wright, Jalen Dupree și Dimitrius Underwood au punctat rând pe rând, iar CSM Târgu Jiu s-a impus și în sfertul 3, cu 24-18, iar la general, înainte de sfertul decisiv, gorjenii conduceau cu 67-54.

Ultimul act a început excelent pentru gruparea din Târgu Jiu, care a punctat prin Andrei Bărăgan, Ethan Wright, Noam Weinberg, pentru 72-54. Intrat cu mult curaj în joc, Andrei Bărăgan a punctat și de la 3p, spre bucuria suporterilor prezenți în sală, iar tabela arăta 75-54, în timp ce Arsenije Vuckovic și Cameron Oluyitan au dus scorul la 79-57. Andrei Bărăgan a lovit din nou de la 3p, iar Cameron Oluyitan, tot de la 3p, a dus scorul la 87-63. Arsenije Vuckovic a punctat pentru +28, scor 91-63, cea mai mare diferență de scor din meci. Kresimir Basic a schimbat complet liniile, și-a jucat ultimele minute ale meciului cu o echipă formată doar din jucători români, care au prins mai puține minute în acest sezon. Oaspeții au redus din diferență, dar tot gorjenii au fost cei care s-au impus și în sfertul 4, scor 24-20. S-a terminat 91-74 pentru CSM Târgu Jiu. 

Ce meciuri urmează

Etapa viitoare, pe 22 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei Corona Brașov, iar în ultima partidă din acest an, pe 29 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren prorpiu, cu echipa campioană, U BT Cluj Napoca.